A Tiszabökényi Nőszövetség közgyűlése jótékonysággal – A terítéken: házi tarhonya

A Tiszabökényi Nőszövetség közgyűlése jótékonysággal – A terítéken: házi tarhonya

Immár 2 hónaposnak mondható a Tiszabökényi Nőszövetség, melynek kitűzött célja a keresztyén értékek megőrzése, továbbadása. A friss alapítású női tömörülés a közösség érdekeit szem előtt tartva próbálja megélni, mit mond a Biblia a nő szerepéről, helyéről és feladatairól. Július 31-én tartotta meg soron következő gyűlését a helyi művelődési házban.

„Én vagyok az életnek kenyere” (Jn 6, 48) – hangzott az igei üzenet, buzdításként, hogy Jézus Krisztusból táplálkozzunk. Mert a testi táplálék mellett a lelki szükségletekre is figyelni kell. Isten legnagyobb ajándékát, a fiát elfogadni megváltóként egy másfajta életminőséget jelent. A keresztyén feleség türelmesebb lesz a férjével, megértőbb a gyermekével, és ami a legfontosabb: a keresztyén szülő imádkozik családjáért, a családjával. Ez utóbbi életbevágó, hisz a tét nem más, mint szeretteink lelki üdve és otthonunk békessége.

Hogy milyen feleség és anya, illetőleg milyen munkatárs Isten gyermeke, arról már Molnár Erika nagyszőlősi hitoktató, négygyermekes édesanya és pedagógus beszélt. „A keresztyén nő napfényt tud vinni oda, ahol a világosság hiányzik. A keresztyén nő Isten mosolya.” Ez a szép gondolat a közgyűlés résztvevőit is megérintette, ahogy a személyes bizonyságtétel is, ami az előadás részeként elhangzott. Nem lehet elég korán elkezdeni a gyermekek nevelését Jézus Krisztus nevének tiszteletére. A Biblia az első számú forrás, hogy az Istennel való személyes kapcsolat kialakuljon. Minél hamarabb, annál jobb – a szülőnek, a családnak és a közösségnek. A gyermekek élő hitre jutásával mindenki csak nyerhet. Áldássá válik a környezete számára.

Hírdetés

Molnár Erika még hozzátette: „Bár fiatal vagyok, kalandos utat jártam be életem során, sok tapasztalatot szereztem. Több helyen dolgoztam, utaztam, tanultam és tanítottam, ezért is tudom elmondani, hogy a keresztyénség megélése a hétköznapokban csodákat jelenthet. Változást hozhat más emberek életébe, akikre nem kell ráerőltetni a saját értékrendünket. Egyszerűen követni kell Jézust a békességre törekvésben, amit megáld az Isten. Az őszinteség mindig az Úrra mutat!”  Nem szomorkodó, savanyú, örömtelen a keresztyén ember, hanem mosolygós, másokat felüdítő, kellemes jelenség.  Nincs más dolgunk, mint az, hogy „fussunk az úton a cél felé, amit Isten adott a számunkra”. A téma befejeztével sok ragyogó szempár nézett az előadóra, aki Isten szolgálatában elkötelezett gyermekmunkás is többek között.

A közgyűlés második fele aktívabban telt, itt már a kezek kaptak főszerepet. A tiszabökényi kultúrházból tálakkal és reszelőkkel, illetve a hozzávalókkal felpakoltan indult a csapat Péterfalvára. A jótékonyság jegyében 30 kg tarhonya készült el a Berezovszki Pékségben. A Tiszabökényi Nőszövetség tagjai immár rutinosan gyártották a kilókat egymás után, jókedvűen telt el a délelőtt. A tarhonyát a Karácsfalvai Sztojka Sándor Görögkatolikus Líceum nevében Szuszik Szergej, a Péterfalvai Református Líceum nevében pedig Váradi Mihály vette át. Az adományozások kedvezményezettjeinek kiválasztásánál mindig elsőrendű szempont a helyi intézmények, szervezetek és személyek támogatása a megmaradás jegyében.

Jóleső érzéssel fejeződött be a nőszövetségi gyűlés, abban a reménységben, hogy lesz folytatás Isten segedelmével. A következő alkalommal immár megvásárolható formában, a helyi boltokban lesz kapható a tiszabökényi tarhonya, aminek az eladásából származó bevételt a településen élők támogatására használja fel a Tiszabökényi Nőszövetség. Mint végrehajtó szerv, az Intéző Bizottság végzi az őszi jótékonysági vásár előkészületeit, melyre ezúton is várjuk azok jelentkezését, akik saját kezűleg készített termékeiket szeretnék felajánlani a jó ügy érdekében. A szeptember végi program népművészeti kiállítással egybekötött családi rendezvény lesz, melyre szeretettel hívogatjuk a tiszabökényieket. Helyi tehetségekből nincs hiány, így a kiállítani szándékozó lakosok jelentkezését is várjuk!

Bodnár Diána


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »