A tanügyminiszter szerint a diákokat nem kéne riogatni, hogy megfertõzik szüleiket, nagyszüleiket

A végzős osztályokban a tanulók kevesebb mint fele vett részt a jelenléti oktatáson a második félévben – közölte hétfő késő este a Digi 24 televízió műsorában az oktatási miniszter.

Sorin Cîmpeanu ezt azzal kapcsolatban mondta, hogy az egészségügyi miniszterrel közösen kiadott legfrissebb rendelkezések szerint, a tanintézmények nyolcadik, tizenkettedik és tizenharmadik osztályába járó tanulói, valamint a posztliceális oktatás és a szakiskolák végzős tanulói számára fizikai jelenléttel folyik az oktatás, legfeljebb 15 tanuló jelenlétével a nyolcadik, és legtöbb 17 tanuló jelenlétével a többi végzős osztályban, az olyan településeken is, ahol piros forgatókönyv van érvényben.

Hírdetés

A tárcavezető úgy fogalmazott: ‘ha megkérdeznék, nem tudná megmondani’, hogy miként törtéhet meg az, hogy egy piros forgatókönyv szerint működő intézményben, egyazon iskola két szomszédos osztályában, a negyedik osztályosok teljes létszámmal lehetnek jelen, a vizsgára készülő nyolcadikosoknál pedig egyszerre csak a fél osztály jöhet iskolába.

A miniszter úgy véli: „az oktatás nem betegít meg” és nem szerencsés, hogy a kisiskolásokba azt sulykolják, hogy ha iskolába mennek, megbetegítik szüleiket, nagyszüleiket.

„Ha iskolába járnak, az oktatás nem betegíti meg őket. Épp ellenkezőleg, megtanítja betartani a szabályokat. Ha iskolába járva betartja a szabályokat, akkor nagyon nagy az esély a betegség kockázatának kezelésére”- hangsúlyozta Cîmpeanu. (agerpres)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »