A tálibok szerint a pakisztáni határőrző katonák lelőttek több afgánt

A tálibok szerint a pakisztáni határőrző katonák lelőttek több afgánt

A pakisztáni katonák lelőttek három afgánt, aki többedmagával illegálisan próbált átkelni a határon a torkhami ellenőrzőpont közelében – mondta pénteken egy tálib forrás a RIA Novosztyi orosz hírügynökségnek Kabulban.

Pakistan reopens main Afghan border crossing after brief closure | Asia  News | Al Jazeera

A torkhami határátkelő – aljazeera.com

Hírdetés

Összesen tíz ember próbált illegálisan átjutni a határon. A lövöldözésben hárman meghaltak és öten megsebesültek – mondta a forrás. A halottak holttestét a határátkelőnél hagyták heverni.
   
A pakisztáni hatóságok egyelőre nem reagáltak erre.
   
Pakisztánból két út vezet Afganisztánba. Az egyik a Haibár-hágón át a Pakisztán északi részén fekvő Torkham határvárosba és onnan tovább Kabulba. Ezen az úton lehet a legegyszerűbben az utánpótlást és a katonai eszközöket Afganisztánba eljuttatni. A másik út Beludzsisztánon keresztül halad, Saman határvárosba, majd a dél-afganisztáni Kandahárba.

rferl.org   

A tálib lázadók – akiket húsz évvel ezelőtt fosztott meg hatalmuktól az amerikaiak vezette nemzetközi katonai koalíció – augusztus 15-én, néhány óra leforgása alatt harc nélkül foglalták el Kabult, majd bejelentették, hogy véget ért a húsz éve tartó afganisztáni háború.
 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »