A Szuperkupa is Sepsiszentgyörgyre került (Labdarúgás)

A Szuperkupa is Sepsiszentgyörgyre került (Labdarúgás)

A Román Kupa-győztes Sepsi OSK szombaton a papírformát borítva, hátrányból fordítva, 2–1 arányban diadalmaskodott a bajnok Kolozsvári CFR felett az idénynyitónak számító Román Szuperkupa-mérkőzésen, amelyet az aradi Neuman Ferenc Arénában rendeztek. A fantasztikus szurkolótábor támogatását élvező háromszéki csapat megérdemelt győzelmet aratott, így 51 nap alatt története második serlegét ünnepelhette.

A 2022–2023. évi idény nyitómérkőzését szinte telt ház előtt játszották, a semleges labdarúgás-kedvelők mellett mintegy 700 kolozsvári és 700 háromszéki szurkoló foglalt helyet a lelátókon. A sepsiszentgyörgyi tábort többek között a felvidéki Dunaszerdahelyi DAC és a vajdasági Topolyai SC szimpatizánsai erősítették.

A bajnoki címvédő számára kiválóan kezdődött a mérkőzés, ugyanis 69 másodperc után vezetést szerzett, Marko Dugandžić fejpárbajt nyert, a labda Alexandru Păun elé pattant, aki 16 méterről kapásból a jobb alsóba továbbított (1–0). A 27 éves középpályás nevéhez fűződik a Román Szuperkupa történetének eddigi leggyorsabb találata. A gól fokozta a hangulatot, húsz perc elteltével az aradi szurkolók is rázendítettek, a pályán pedig a székelyföldi együttes kezdett magára tatálni. Cristiano Bergodi legénysége a folytatásban többet birtokolt a labdát, viszont a sok pontatlanság miatt a támadások nem voltak hatékonyak.

A Kolozsvári CFR félóra után növelhette volna előnyét, azonban Ciprian Deac keresztléc alá tartó lövését Niczuly Roland bravúrral hárította. Ezt követően a túloldalon is akadt lehetőség, viszont Nicolae Păun távoli lehetősége kevéssel elkerülte a jobb alsó sarkot, majd Cosmin Matei próbálkozása szintén mellé ment. Az első félidő ráadásában aztán egyenlített a kupagyőztes, Radoslav Dimitrov beadása után Matei közelről nem hibázott (1–1).

A második felvonásban magasabb fokozatra kapcsolt a Sepsi OSK, amelynek játékosain látszott, hogy jobban akarnak, többet tesznek a győzelem érdekében. Pontosabbá és gyorsabbá vált a háromszéki alakulat játéka, a mezőnyfölény pedig helyzetekkel társult, ám a befejezésbe hiba csúszott. Aztán a 85. percben felrobbant a stadion, Niczuly mesteri indítását követően Marius Ștefănescu beadását Mario Rondón senkitől sem zavartatva a hálóba fejelt (1–2).

 

Hírdetés

 

A hajrában emberhátrányba került a bajnok, miután a csereként beállt Roger szabálytalankodott Francisco Júnior ellen, így a játékvezető kiállította a brazil középpályást. A Sepsi OSK és a Kolozsvári CFR tizenhatodszor csapott össze tétmérkőzésen, a sepsiszentgyörgyi gárda pedig másodszor tudta legyőzni kincses városi ellenfelét. A sípszó után zúgott a „Szép volt, fiúk!”, majd a székely himnuszt is elénekelték a piros-fehérbe öltözött szurkolók.

Román Szuperkupa: Kolozsvári CFR–Sepsi OSK 1–2 (1–1).

Arad, Neuman Ferenc Stadion, mintegy 10000 néző. Vezette: Adrian Cojocaru (Galac). Kolozsvár: Bălgrădean – Braun, Graovac, Yuri, Camora – Bordeianu (Roger, 86.), A. Păun (Yeboah, 63.), Muhar (Hoban, 72.) – Deac, Dugandžić (Betancor, 62.), Petrila (Gîdea, 86.). Vezetőedző: Dan Petrescu. Sepsi OSK: Niczuly – Dimitrov, Bălașa, Mitrea, Dumitrescu – Bărbuț (Golofca, 60.), Aganović (Francisco Júnior, 83.), N. Păun, Matei (I. Gheorghe, 60.) – Ștefănescu, Tudorie (Rondón, 76.). Vezetőedző: Cristiano Bergodi. Gólszerzők: A. Păun (2.), illetve Matei (45+3.), Rondón (85.). Sárga lap: Dugandžić (45+2.), Bordeianu (66.), illetve Dumitrescu (59.), Niczuly (90+5.). Piros lap: Roger (90+1.).

Hétvégén rajtol az élvonalbeli bajnokság 2022–2023. évi idénye. A Sepsi OSK pénteken 21.30-tól az előző szezonban bronzérmes Universitatea Craiova vendégeként lép pályára, míg a címvédő Kolozsvári CFR szombaton 21.30-tól hazai környezetben az FC Rapid ellen játszik.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »