A Szent Piroska búcsú szervezõi azt kérik, ne korlátozzák az oltatlan zarándokok éjszakai mozgását

A Moldva–Bukovinai Érsekség azt kéri a hatóságoktól, hogy ne korlátozzák a zarándokok éjszakai mozgását, mert azzal csak rontanak a helyzeten, mert így nappal sokkal nagyobb lesz a sor és tolongás az ereklyénél. Mint mi is megírtuk, pénteken elkezdődött Szent Piroska búcsúja Iași-ban, ismét meg lehet csókolni az ereklyetartóját, bár a sorban elvben csak maszkban és távolságtartással lehet állni.

Hírdetés

Az érsekség szóvivője szerint péntek éjjel voltak olyan esetek, hogy a zöldigazolvánnyal nem rendelkezőknek a rendőrök nem engedték meg, hogy eljussanak a székesegyházház, ezért azok az utcán, csoportokba verődbe várták meg a reggel 5 órát. A szóvivő ugyanakkor leszögezte, ellenzik az zarándokok bármilyen kritérium szerinti korlátozását, mert szerintük az csak „diszkriminációihoz és felforduláshoz” vezet. A tavaly egyébként csak a Iasi-i személyivel rendelkezők vehettek részt a búcsún.

A hatóságok azért vezették be az éjszakai kijárási tilalmat, mivel a városban a fertőzöttség arány már meghaladta a 8 ezreléket is. (g4media)

Fotó: doxologia.ro


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »