A szakértői kormány jóváhagyta a kormányprogramot

A szakértői kormány jóváhagyta a kormányprogramot

Hétfői ülésén a kormány jóváhagyta a programját, melyet Ódor Lajos kormányfő terjesztett a kabinet elé. Ezt követően a miniszterelnök a parlament elé terjeszti a kormány programnyilatkozatát és bizalmat kér a parlamenttől.

„Az égető problémák kezelése mellett az ország jövőjével, versenyképessége növelésével is foglalkozni akarunk. Az országot nem lehet a végtelenségig a visszapillantó tükörből irányítani, nem ignorálhatjuk azokat a trendeket, amelyek meghatározzák a 21. századot” – áll a programnyilatkozatban.

A szakértői kormány nem fog kulturális-etikai kérdéseket megnyitni. A kormány célja, hogy a választásig biztosítsa az ország működését, felelős költségvetési tervet készítsen, és biztosítsa az ország nyugati külpolitikai irányultságát.

„Az ország szakmai kapacitásainak felhasználásával felvázoljuk a lehetőségeket, hogyan lehet rendet tenni az államháztartásban. Szlovákiának reális, hatékony és felelős konszolidációs tervre van szüksége” – közölte a kabinet.

Hírdetés

Szintén kulcsfontosságú a szociálisan gyengébb rétegek segítését célzó intézkedések kidolgozása és végrehajtása, hogy megbirkózhassanak a magas infláció következményeivel.

„A célzott, a rászorulókat segítő intézkedések helyett az átfogó intézkedések dominálnak. Ezeket pedig a jelenlegi költségvetési helyzetben hosszú távon nem engedhetjük meg magunknak” – folytatódik a programnyilatkozat, hozzátéve, a gyengébbek megsegítése és a kisebbségek tiszteletben tartása az egész országnak hasznára válik.

A kormány további célja a tehetségek itthon tartása, illetve hazacsábítása külföldről. „Közös erővel el kell érnünk, hogy fokozatosan megfordítsuk ezt a trendet” – olvasható a programban. A kormány továbbra is megbízható, elkötelezett partner kíván lenni, előnyben részesítve a közös európai megoldásokat az egyoldalú lépésekkel szemben.

(TASR/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »