A szabályzat betartására kötelezi a játékosokat (Labdarúgás)

A szabályzat betartására kötelezi a játékosokat (Labdarúgás)

A Sepsi OSK sorozatban másodszor maradt alul a SuperLigában, miután hétfőn 3–0-ra kikapott a Kolozsvári Universitatea otthonában. A sepsiszentgyörgyi együttes jól kezdte az élvonalbeli bajnokságot, az első négy fordulóban veretlen volt, azonban az elmúlt hetekben forrnak az indulatok csapaton belül, a történtek pedig a teljesítményre is rányomták a bélyeget.

Az ötödik fordulóban az Universitatea Craiova elleni hazai mérkőzésen fegyelmi okok miatt Kecskés Ákos és Varga Kevin maradt ki a játékoskeretből, ezúttal viszont a csapatkapitány, Niczuly Roland és a szlovák középhátvéd, Branislav Niňaj nem utazott a kincses városba. Román sajtóinformációk szerint Bernd Storck vezetőedző büntetésből nem nevezte őket a Kolozsvári Universitatea elleni találkozóra, ugyanis a kapus és a védő korábban összeszólalkoztak, majd az egyik edzésen a helyzet elfajult, állítólag csak a csapattársak közbelépése után csillapodtak a kedélyek.

Hírdetés

A történtek után a Sepsi OSK hétfőn felforgatott kezdő tizeneggyel lépett pályára Ioan Ovidiu Sabău veretlen együttese ellen, aztán a piros-fehér mezes gárda sima háromgólos vereséget szenvedett. A meccs után a német szakember elmondta, nincs szokva a hasonló körülményekhez, felkészületlenül érte, hogy büntetéseket kell kiszabnia. „Normális esetben ilyesminek nem szabadna előfordulnia, számomra ez teljesen új. A játékosok mindezt nem engedhetik meg maguknak, ha pedig így viselkednek, akkor bünhődniük kell, mert sok problémát okoznak számunkra” – nyilatkozta csalódottan Bernd Storck.

A német vezetőedző hozzátette, az utóbbi időszakban számos problémája van az együttesnek, viszont folyamatosan azon dolgoznak, hogy visszatérjenek a győztes útra. A Kolozsvári Universitatea elleni vereség kapcsán kiemelte, hogy továbbra is rendkívül pontatlanok a befejezések, a labdarúgók tehetetlenek a rivális kapuja előtt. „Volt lehetőségünk a labdát birtokolni, ám kapkodtunk, emiatt folyamatosan rohantunk az ellenfél után. Hatalmas csalódás a mérkőzésen nyújtott teljesítményünk, minél hamarabb ki kell javítanunk a hibáinkat” – nyilatkozta Bernd Storck.

A sepsiszentgyörgyi csapat augusztus 24-én, szombaton 19 órától a táblázatban utolsó előtti Unirea Slobozia ellen játszik a Sepsi OSK Arénában a SuperLiga hetedik fordulójában, majd a piros-fehér mezesek a nyolcadik körben a veretlen Galaci Oțelul vendégeként lépnek pályára, ezt követően pedig két hétig szünetel az élvonalbeli bajnokság. (miska)


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »