A Pécsi Egyházmegyei Karitász munkatársai is segítették a menekülteket Barabáson

A Pécsi Egyházmegyei Karitász munkatársai is segítették a menekülteket Barabáson

Március 1-jén indította útnak az első segélyszállítmányt a Pécsi Egyházmegyei Karitász a keleti határra. A szervezet munkatársai pedig személyes szolgálattal is segítették Katolikus Karitász Barabás településen kialakított segítőpontjára érkező menedékkérők ellátását. A csapat Felföldi László megyéspüspök áldásával indult útnak március 14-én.

A Pécsi Egyházmegyei Karitász Facebook-oldalán tették közzé a csapat tagjainak beszámolóját. Az alábbiakban ezt olvashatják.

Egyházmegyénkből nyolc fő önkéntessel szolgáltunk két napon át a Katolikus Karitász által működtetett barabási segítségponton a menekültek fogadásában. Csapatunkat Felföldi László püspök atya indította el biztató szavaival és áldásával Pécsről.

Az ottani munkát az országos Katolikus Karitász szervezi és koordinálja a görögkatolikus Nyíregyházi Egyházmegyei Karitásszal közösen.

Hetek óta, a nap 24 órájában folyamatosan érkeznek a határon át a segítségre szorulók, akiknek az ellátása meghaladja a helyi szervezet erejét. Hősiesen helyt állnak, de nagy szükség van arra, hogy összefogjunk. Az ország minden részéből érkeznek az önkéntesek az egyházmegyei karitászszervezetek által, hogy tudjon a segítségpont működni.

Hírdetés

Nem tudni, meddig tart még ez a helyzet, de most naponta több száz menekült – nők, gyermekek, idősek – fogadásáról, továbbutazásuk megszervezéséről, pihenésének biztosításáról, továbbá az adományok fogadásáról, azok pakolásáról és megannyi más feladatról van szó…

Elfáradtunk, de ez csak fizikai fáradtság. Azt hamar ki lehet pihenni… Már szervezzük a következő szolgálatot…

A csapatunk önkéntesei: Bertalan Anita, Besenczi Berta, Egressy Alice, Vass Adrienn, Király Dávid, Lukács Gábor, Szücs Attila

Köszönet a szolgálatért!
Caritas Christi Urget Nos!

Forrás és fotó: Pécsi Egyházmegyei Karitász; Pécsi Egyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »