A nyugdíjasok figyelmébe!

A nyugdíjasok figyelmébe!

Az Ukrposta arról tájékoztatta a városi tanácsot, hogy sikerült elérni, hogy 2021 szeptember 1-jétől mégsem kelljen kötelezően bankkártyára utalni a nyugdíjakat és egyéb szociális juttatásokat, ahogy azt korábban előírták.

Az 546. sz., 2021. május 26-án kelt rendelettel visszavonták e döntést, így a nyugdíjasok illetményét sem kell bankkártyára utalni ez év szeptemberétől – közli Facebook-oldalán Babják Zoltán polgármester.

Ez utóbbiak tehát élhetnek alkotmányos jogukkal, s maguk választhatják meg, hogy a bankon, vagy az Ukrpostán keresztül kapják a nyugdíjukat.

Emlékeztetünk arra, hogy az Ukrposta ingyenesen viszi házhoz a pénzt.

Hírdetés

Városunk első embere arról tájékoztatja azokat a nyugdíjasokat, akiket rákényszerítettek a bankkártyára való átállásra, hogy ismét az Ukrpostán keresztül kaphatják ők az öregségi illetményüket, amennyiben kérelmezik ezt a Nyugdíjalapnál. Az ezzel kapcsolatos kérelmet személyesen nyújthatják be a Nyugdíjalaphoz, vagy postán is elküldhetik az erre vonatkozó dokumentumokat.

A kérvény formanyomtatványát megtalálják a postahivatalokban.

Emellett az 505. sz., 2021. május 19-én kelt rendelettel módosították a szubvenciók megítélésének rendjét — előirányozták a szubvenciók automatikus újraszámfejtését.

Ez azt jelenti, hogy azok, akik a postán keresztül kapták a szubvenciót, a továbbiakban is a posta révén juthatnak hozzá e támogatáshoz.

Kivételt jelentenek a háztartások azon kategóriái, amelyek:


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »