A nyugdíjak indexálását tervezik és a Zakarpathaz kikapcsolja a 104.ua szolgáltatását: február 2-i hírösszefoglaló

A nyugdíjak indexálását tervezik és a Zakarpathaz kikapcsolja a 104.ua szolgáltatását: február 2-i hírösszefoglaló

Nyugdíjak: ki kapja meg a 800 hrivnya juttatást?; A Zakarpathaz kikapcsolja a 104.ua szolgáltatását; Felgyújtották: Lángol egy Epicentr bevásárlóközpont Ukrajnában; Ukrajna államhatárának megváltoztatására buzdító kárpátaljai agitátort fogott az SZBU; Máris megvan Biden első kudarca. Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak 2021. február 2-án.

Jevhenyija Kravcsuk elmondta, hogy a nyugdíjak indexálását 2021-re tervezik, és a nyugdíjasok egyes kategóriáihoz kiegészítő kifizetéseket biztosítanak. A nyugdíjak indexálása évente kötelező, ebben az évben a nyugdíjat március 1-jén számítják át.

Az újítások annak tudhatók be, hogy február 1-jétől a Zakarpathaz Rt. megszünteti az együttműködést a Regionális Gázipari Vállalattal. Azonban február 1-5. között a fogyasztók még igénybe vehetik a szokásos szolgáltatásokat.

Hírdetés

Ukrajnában, a Mikolajiv megyei Pervomajszk városban hatalmas tűz keletkezett az Epicentr K elnevezésű bevásárlóközpontban. Egy férfi baltával szaladt be az épületbe, megütötte az őrt és Molotov koktélra hasonlító tárgyat dobott az előtérbe.

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) kibernetikai szakemberei elfogták azt az agitátort, aki az interneten felhívásokat terjesztett Ukrajna területi integritásának megsértésére és az államhatalom átvételére. A „bejegyzések” terjesztése érdekében a résztvevő számos profilt készített a közösségi hálózatokon.

Nem született megegyezés Joe Biden amerikai elnök koronavírus miatti gazdasági mentőcsomagjáról az elnök és kilenc, republikánus szenátor között hétfőn zajlott megbeszélésen. Biden már beiktatása előtt bejelentette, hogy 1,9 billió dolláros gazdaságösztönző csomagot kezdeményez, ám a republikánusok egy kisebb költségvetésű, 618 milliárdos csomagot javasolnak.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »