A Nyugatot bírálta Vlagyimir Putyin, ostobának nevezte az Oroszország elleni szankciókat

A Nyugatot bírálta Vlagyimir Putyin, ostobának nevezte az Oroszország elleni szankciókat

A kibertámadás miatt százperces késéssel, de végü elmondhatta beszédét a szentpétervári gazdasági fórumon Vlagyimir Putyin orosz elnök. Putyin szerint az Egyesült Államok “még mindig nem akarja észrevenni, hogy vannak más hatalmi központok a világon rajta kívül”, a “nyugati államok pedig bennragadtak az előző évszázadban, és gyarmatokkén kezelnek más országokat”.

Kijelentette, hogy a nemzeteket, amelyek nem felelnek meg a nyugatiak elvárásainak, “kiközösítik vagy eltörlik”.

Putyin ostobának és kontraproduktívnak nevezte az Oroszország elleni nyugati szankciókat.

“A nyugatiak kudarcot vallottak Moszkva megtörésében, a kezdetektől kudarcra volt ítélve az Oroszország elleni gazdasági blitzkrieg”

mondta (a blitzkrieg villámháborút jelent, amivel eredetileg a német Wehrmacht második világháborús taktikáját jellemezték – a szerk.).

Hírdetés

Az orosz elnök úgy véli, hogy az EU 400 milliárd dollárt veszít majd az oroszellenes szankciók miatt.

“Az EU végleg felőrölte saját gazdasági szuverenitását. Úgy táncol, ahogy más fütyül”

mondta.

Ukrajnával kapcsolatban azzal vádolta meg a NATO-t, hogy Ukrajnában hídfőt akar kiépíteni Oroszország ellen. Leszögezte, hogy Oroszország a “különleges hadművelet” (értsd: Ukrajna elleni invázió) “minden célját el fogja érni”.

A búzaexport kapcsán arról beszélt, hogy Oroszország bármikor képes növelni gabonaexportja volumenét, és átengedi a tengeri blokádon az ukrán polgári szállítmányokat, ha Ukrajna aknamentesíti a kikötőket (ezt Ukrajna nyilván nem teheti meg, mert akkor kvázi szabad utat nyit egy esetleges orosz partraszállásnak például Ogyesszánál – a szerk.).

Körkép.sk, BBC


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »