A német kéziválogatott edzője szerint túl enyhék a járványügyi szabályok Magyarországon

A német kéziválogatott edzője szerint túl enyhék a járványügyi szabályok Magyarországon

Alfred Gislason örül annak, hogy Szlovákiában szigorúbb járványügyi előírások vannak érvényben, szerinte jó dolog az is, hogy a stadionokat is csak kapacitásuk 25%-ig engedik feltölteni.

A német szövetségi kapitány mondja ezt úgy, hogy válogatottja az összes csoportmeccsét Pozsonyban játssza. Magyarországon jelenleg az európai átlagnál enyhébb szabályok vannak érvényben, ugyanakkor a járványügyi mutatók alakulása nem támasztja alá, hogy ennek bármi negatív következménye lenne. 

Hírdetés

Gislason szerint mégsincs rendjén, hogy „20 ezer szurkoló mászkál maszk nélkül a városban”. A német edző azt már elfelejti megemlíteni, hogy Magyarországon hasonló maszkviselési szabályok vannak érvényben mint Szlovákiában, azzal a különbséggel, hogy ott nem kötelező a nálunk egyébként be sem tartott kültéri maszkviselés. Gislason azt mondja, örül annak, hogy mindennap tesztelik a játékosait, de „úgy hallja”, Magyarországon kicsit másként működnek a dolgok.

Axel Kromer, a német szövetség elnöke hasonlóan nyilatkozott, szerint a kézilabda népszerűségének és a meccse hangulatának jót tesz, hogy tömve vannak a csarnokok, „nem áll érdekükben”, hogy mindez a járványügyi biztonság rovására menjen.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »