A NATO-főtitkár szerint Putyin nem békére, hanem új offenzívára készül

A NATO-főtitkár szerint Putyin nem békére, hanem új offenzívára készül

Vlagyimir Putyin nem a békére, hanem egy új offenzívára készül – mondta Jens Stoltenberg NATO-főtitkár. Szerinte minden szövetséges Oroszországgal versenyez a logisztikában. Hozzátette: a NATO mindaddig kiáll Ukrajna mellett, ameddig szükséges.

  „A kulcsfontosságú kapacitásoknak, mint például a lőszernek és a pótalkatrészeknek, el kell érniük Ukrajnát még azelőtt, hogy Oroszország átveszi a kezdeményezést a csatatéren. A gyorsaság életeket menthet”

– mondta Stoltenberg.

Szerinte egy új offenzíva kezdete már most látszik. Putyin „több ezer új katonát” küld, „súlyos veszteségeket” szenved el, mindezek ellenére továbbra is nyomást gyakorol az ukránokra.

Hírdetés

„Az, ami Oroszországnak a minőségből hiányzik, azt a mennyiséggel igyekszik kompenzálni”

– mondta Stoltenberg. Szerinte ez azt mutatja, hogy a Nyugatnak mennyire sürgető, hogy Ukrajnát több fegyverrel lással el.

„Minél gyorsabban látjuk el Kijevet fegyverekkel, lőszerekkel, pótalkatrészekkel és üzemanyaggal, annál több életet lehet megmenteni”

–tette hozzá. Stoltenberg szerint egyáltalán nem utal arra semmi, hogy Putyin a békére készülne. Szerinte az orosz vezető továbbra is hatalmában akarja tartani Ukrajnát.

ČTK


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »