A nagydobronyi leányzó kilencedik idényét kezdi a világ egyik legjobb bajnokságában és apák napja a nagycsaládosoknál: június 19-20-i hírösszefoglaló

A nagydobronyi leányzó kilencedik idényét kezdi a világ egyik legjobb bajnokságában és apák napja a nagycsaládosoknál: június 19-20-i hírösszefoglaló

A nagydobronyi leányzó kilencedik idényét kezdi a világ egyik legjobb bajnokságában… – Balog Judit újra egészséges és bizalommal várja a folytatást; Apák napja a nagycsaládosoknál – Menni vagy maradni, család vagy luxus?; A taj-szám nélküli külföldiek és külhoni magyarok is regisztrálhatnak oltásra; Harmincegymillió forintot meghaladó értékű csempészett cigaretta; Utcai evangelizáció Csongoron – Az örök életre készülni kell. Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak 2021. június 19-20-án.

Nagydobrony egyik legismertebb szülöttje, Balog Judit, még nem volt nagykorú, amikor 2013 nyarán – tarsolyában két ukrán Szuperligás bajnoki címmel, amit még az Ungvári Kárpátival szerzett – áttette a székhelyét Magyarországra. A világ egyik legjobb női kézilabda-bajnokságának számító magyarországi pontvadászatban ráadásul a világ talán legjobb klubcsapatához, a Győri Audi ETO-hoz került, ahol nagy jövőt jósoltak neki. Ugyan az elmúlt nyolc esztendő nem egészen olyan forgatókönyv szerint alakult az időközben öt klubnál is szerencsét próbáló ifjú hölgy számára, amelyet eredetileg magának megálmodott, de Judit szívósságát és akaraterejét jelzi az a tény, hogy a közel egy évtizede az ukrán válogatottban is bemutatkozó kézilabdázó azóta is helytáll a bombaerős magyar élvonalban.

Lassan Kárpátaljára is begyűrűzik az apák napja megünneplése. De ez így igazságos. Hisz, ha méltatjuk az anyák napját, a gyermeknapot, akkor a családfőkről miért feledkeznénk meg?! A Kárpátaljai Nagycsaládosok Egyesületében (KMNE) immáron évek óta rendezvényt szerveznek június harmadik vasárnapja tájékán az édesapáknak. Idén erre a Barátság Stadionban került sor.

Hírdetés

Szombattól már az itt élő, taj-számmal nem rendelkező regisztrált külföldieknek és a taj-számmal nem rendelkező külhoni magyar állampolgároknak is megnyílik az EESZT időpontfoglaló rendszere – közölte a koronavírus.gov.hu szombaton. A kormányzati portálon azt írták, újabb szakaszához ér a magyar oltási program, miután a magyar lakosság 55 százaléka és a regisztráltak 92 százaléka már felvette az oltást, a kormány lehetővé teszi a Magyarországon élő külföldiek és külhoni magyar állampolgárok oltását is.

A Záhonyi-és a Barabási Határrendészeti Kirendeltség, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai összehangolt akció keretén belül bűncselekmény gyanúja miatt vizsgáltak át egy lakóházat Újkenézen 2021. június 17-én. A rendőrök az alapos ellenőrzés során a lakóingatlanhoz tartozó melléképületben több mint 16000 doboz, mesterkartonokba és nylon zsákba csomagolt magyar adó- és zárjegy nélküli, feltehetően árucsempészetből származó cigarettát találtak.

A keresztény/keresztyén ember célja az örök élet. De ott, legbelül, a szíve mélyén ezt óhajtja az is, aki még a keresők táborát szaporítja, aki most csak úgy sodródik az élettel. Egyáltalán, van-e olyan ember, aki a menny és a pokol közötti választásban az utóbbira mondana igent? Még az ateisták sem vágyhatnak az örök kárhozatra… Ám nem elég vágyni az örök életre! Tenni is kell érte! De hogyan? Erre igyekszik választ adni és rávilágítani az a kilenc alkalomból álló utcai evangelizáció-sorozat, amely az elmúlt vasárnap Csongoron indult, s melynek kezdeményezője és szolgálattevője a tiszaújlaki Barta Elemér.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »