A mosogatógép bekötésének lépései (X)

A mosogatógép bekötésének lépései (X)

A mosogatógép a háziasszonyok megmentője! Rengeteg időt takarít meg és fáradtságtól kímél meg minket azzal, hogy helyettünk végzi el a piszkos edények, evőeszközök, tányérok megtisztítását.

Ám egy mosogatógép nemcsak kényelmes, de víztakarékos is, ugyanis míg kézi mosogatással akár 40 liternyi vizet is elhasználunk, addig ennek a csodálatos masinának a működéséhez csak 10-12 liter víz szükséges. Azonban a bekötésével gyakran meggyűlik a családfő baja. Ehhez a művelethez nyújtunk most egy kis segítséget az S.O.S. Vízszerelés tanácsaival.

Találjuk meg a tökéletes helyet!

Természetesen attól, hogy mosogatógépet vásárolunk, hagyományos mosogatótálcára még szükségünk lesz, hiszen konyhai feladataink anélkül ellátatlanok lennének. A legtöbbször praktikus okokból a mosogatógép a mosogató közelébe kerül, hiszen ott helyezkedik el a vízkiállás. Így a mosogatószifon közelébe kell raknunk a gépet, de legfeljebb olyan távolságra, amely megfelelő hosszúságú csövekkel még áthidalható. A helyszükség meghatározásakor a vízelvezető csövek méretét is hozzá kell számolni a gép méretéhez.

A csövek csatlakoztatása

Hírdetés

Ha megvan a lehető legjobb hely, csatlakoztassuk a víz be- és elvezető csöveket az előkészített kiállásokra. A bevezetőtömlő a befolyó vízkiállásra kapcsolódik, melynek egyik vége már gyárilag rögzítésre került a mosogatógép hátuljához. A kiállásra csatlakozó része tömlővel van ellátva a vízkiállás megakadályozása végett. A mosogatógép beszerelése egyáltalán nem bonyolult, ám ha biztosra akarunk menni, vegyük igénybe az S.O.S Vízszerelés vízvezeték szerelő szolgáltatásait a bekötés során.

A vízleeresztő tömlőt a mosogatószifonon található kivezetőhöz kell csatlakoztatni. Ehhez használjunk csőbilincset, hiszen fontos a szoros, biztos rögzítés a csöpögés, vízkifolyás elkerülése érdekében. Miután ezzel végeztünk, ellenőrizzük a tömlőket, hogy nincsenek-e megtörve, megsérülve. Ha minden rendben, a hálózatra csatlakoztathatjuk a mosogatógépet. 

A mosogatógép vízszintbe állítása és beüzemelése

A mosogatógépet természetesen vízszintes helyzetbe is kell állítani, nem elég, ha csak egyszerűen betesszük a helyére. Ez ma már egészen egyszerűen megoldható, hiszen csupán a az első és hátsó lábait kell a kívánt magasságúra állítani egy csavarkulcs segítségével.

Ha ezzel is megvagyunk, jöhet a mosogatógép beüzemelése. Ennek első lépéseként helyezzük be és rögzítsük a sótartályt. Ez utóbbit töltsük is fel sóval. Rakjuk a gépbe a tárcákat, tárolókat, végül indítsunk el egy próbamosást, melynek során a gép maradjon üresen! Ez a tesztüzem lehetőséget ad arra, hogy ellenőrizzük a gép működését, a bekötés helyességét és megbizonyosodjunk arról, hogy nem folyik ki a víz.

Ha minden flottul megy, nincs más hátra, mint a mosogatásra váró koszos edényekkel, tányérokkal és evőeszközökkel jól megpakoljuk új, kedvenc masinánkat!


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »