A magyar termelőtől kapja a legfrissebb tojást a vásárló

A koronavírus-járvány egy éve alatt csaknem 600 közepes és nagyobb méretű tyúktelep ötezer munkatársa dolgozott azon, hogy a hazai vásárlóknak ne kelljen lemondaniuk az egyik legolcsóbb teljes értékű táplálékról, a tojásról – hangzott el az M1 Magyar gazda című műsorában.

A húsvét kiemelt időszak az ágazatban, amelyre már hetekkel ezelőtt megkezdődött a felkészülés, bár a járvány ideiglenesen átalakította a piacot is. A HoReCa (szállodák, éttermek, kávézók) szektor leállása miatt a termelők a lakossági értékesítést erősítették.

Az étkezési, héjas tojás forgalma áttevődött a kiskereskedelembe, a bolti, egyéni vásárlók részére. Ez nyilván logisztikában egyrészt megterheli a termelőt, másrészről pedig örül” – mondta Molnár Györgyi, a Tojásszövetség titkára.

A koronavírus-járvány miatti megemelkedett lakossági kereslet bizonyította, hogy Magyarországon minden tartástechnológiának helye van, beleértve a eurokonform ketreces, a mély almos, a szabad és a biotartást is.

Hírdetés

Amit az egyik nap megtermel a tyúk, a másik nap már a boltokban van. Rövid a szállítási idő, ezért a legfrissebb tojást biztos, hogy a magyar termelőtől kapja a vásárló – tette hozzá.

Az egyik a Fejér megyei családi vállalkozás lassan 25 éve foglalkozik étkezésitojás-termeléssel és -forgalmazással. A telephelyen 70 ezer tojótyúkjuk van. A cég a megyében és a fővárosban értékesít.

A főváros XVI. kerületében, a sashalmi piacon is készülnek a termelők az ünnep előtti forgalomra. Friss, minőségi húsokkal, idényzöldségekkel és tojással várják a vásárlókat.

Az eladók szerint a háziasszonyok főként a nagyobb méretű tojásokat keresik.

A kiskereskedelmi statisztikák szerint húsvét hetében akár 50 százalékkal is nőhet a boltok, piacok forgalma egy átlagos héthez képest. Az ünnepre való készülődéskor is fontos, hogy a vásárlók a jó minőségű, hazai termékeket válasszák, mert ezzel a magyar termelőket és élelmiszer-előállítókat segítik.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »