A Magyar Posta állítja, nem lesznek tömeges bezárások

A Magyar Posta nem tervez postabezárást, jelenleg nincs olyan átszervezés a társaságnál, ami miatt csökkenne a posták száma – közölte a társaság hétfőn az MTI-vel.

A Magyar Posta Zrt. ezzel Dudás Róbert, a Jobbik alelnökének kijelentésére reagált, miután a politikus nyolcszáz kistelepülési posta bezárását jelentő átszervezésről beszélt hétfői sajtótájékoztatóján.

Dudás Róbert bejelentette, hogy aláírásgyűjtést kezd annak érdekében, hogy a kistelepülések postái ne kerüljenek veszélybe. Elmondta, hogy Magyar Postánál tervezett „racionalizálásnak” rengeteg kistelepülés lehet kárvallottja, és akár 800 postahivatalt is érinthet.

A társaság közleményében cáfolta, hogy tömegével tervezne postabezárásokat.

Hírdetés

„A Magyar Posta nem tervez postabezárást, a postai szolgáltatások pedig országosan széles körben elérhetők”

– hangsúlyozták.

Tájékoztatásukban emlékeztettek arra, hogy a jelenlegi jogszabályok szerint a Magyar Posta minden 1000 fő feletti településen köteles állandó postahelyet működtetni. A társaság nem csupán megfelel ennek a jogszabálynak, hanem jóval azt meghaladóan működtet postákat országszerte – szögezték le.

Dudás Róbert egyik, a posták biztos megőrzéséért tett lépése lenne, hogy határozati javaslatot nyújt be annak érdekében, hogy jogi lehetősége se lehessen a bezárásoknak. A jelenlegi törvények szerint 1000 fő alatti településeken nem kötelező fenntartania a postának hivatalt. Az új javaslat szerint ezt 500 főre vinné le.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »