A magyar görögkatolikusok nagyszerdán böjti napot tartanak Ferenc pápáért

A magyar görögkatolikusok nagyszerdán böjti napot tartanak Ferenc pápáért

A Hajdúdorogi Főegyházmegye április 1-jén hívta erre a görögkatolikus híveket és másokat is, akik szívesen csatlakoznak ehhez a nagyböjti cselekedethez a pápalátogatáshoz közeledve. Az egyházmegye felhívását az alábbiakban olvashatják.

Imádkozzunk közösen a Szentatyáért!

Ferenc pápa magyarországi látogatása a Magyar Görögkatolikus Egyháznak is megerősítésére szolgálhat. De csak akkor, ha mi is komolyan vesszük az előkészületet, ha imádsággal és böjttel készülünk a Katolikus Egyház első püspökének hazánkba érkezésére. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia által kiadott imádság napi végzésére buzdítunk mindenkit.

Ezenkívül elrendeltük, hogy a metropólia minden templomában az ekténiákat egészítsük ki a Szentlélek segítségét kérő könyörgésekkel. Most pedig, a nagyböjt vége felé közeledve közös böjti napot hirdetünk.

Hírdetés

Minden görögkatolikus testvérünket – és természetesen másokat is, akik szívesen csatlakoznak e jóra törekvésünkhöz – arra buzdítunk, hogy a szent három napot megelőző napon, azaz április 5-én, nagyszerdán a böjtünket ajánljuk föl Ferenc pápa mielőbbi felgyógyulásáért, és hogy látogatása hozza meg egyházunk számára a lelki megújulást, hitbeli megerősödést, Krisztus és egymás iránti szeretetünk növekedését. Ez a böjt egyéni fölajánlás, amelynek részleteit nem rögzítjük, ki-ki a maga lehetőségei szerint, saját lelki hozzáállása alapján határozza el és tartsa azt meg.

Buzdításunk az odaadó áldozathozatalra vonatkozik, amelyet közösen ajánljunk föl egyházunk megújulása érdekében. Az idén Krisztus Urunk szenvedésére, halálára és föltámadására készülve egyben készüljünk a történelmi eseményre is!

Forrás és fotó: Hajdúdorogi Főegyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »