A létavértesi piac horror WC-je többé nem riogatja a vásárlókat

A létavértesi piac horror WC-je többé nem riogatja a vásárlókat

Aki látogatott már ki a létavértesi piacra és kereste már föl az illemhelyiségét, az egy pillanat erejéig azt hihette a múlt századba csöppent. Hogy miért? Az alábbi kép a piac horror WC-jéről szavak nélkül is magyarázatot ad rá:

A létavértesi piac illemhelyisége
Salamon Gergő Facebook-oldala

Hírdetés

Salamon Gergő, Hajdú-Bihar megye 3-as számú választókerületének jobbikos jelöltje július elején írta meg közösségi felületén, hogy bár a város önkormányzata a 2008-ban településfejlesztésre elnyert 50 millió forintos uniós pályázat egy részét a piac felújítására költötte, a romos illemhelyiség rendbetétele kimaradt a projekt során, ami az ott dolgozók és a látogatók miatt is tarthatatlan, arról nem is beszélve, hogy bezárásra kerülhet a piac egészségügyi és higiéniai okok miatt, hiszen jogilag nem felelt meg az üzemeltetése.

Vannak a kofák, piaci árusok, akik hajnalban kelnek, és tisztességesen, becsületesen dolgoznak. Nekik a piac a munkahelyük. Remélem, egyetértünk abban, hogy nem ilyen illemhelyiséget érdemelnek

 

– üzente akkor Salamon a polgármesternek, Menyhárt Károlynak, akitől azt kérte, hogy első lépésként takarítassa ki a jelenlegi „mosdót”, amíg ez nem történik meg, helyezzen ki mobil WC-ket, illetve mielőbb alakítsanak ki egy normális illemhelyiséget, akár fizetős rendszerben gondolkodva, hiszen ahogy fogalmaz, szívesebben fizetnek ki az emberek 100-200 forintot, mintsem a jelenlegi helyzettel szembesüljenek.

A Jobbik Hajdú-Bihar megyei regionális igazgatója július 15-én újabb bejegyzésben számolt be arról, hogy javaslatát a polgármester meghallgatta és a vállalhatatlan WC ügyében a helyi lakók nagy örömére azonnali intézkedésbe kezdett:

a régi illemhelységnek gúnyolt épület bezárásra került, és az óvoda mosdója lett megnyitva az árusok és a vevők számára (100 Ft-os használati díj mellett)!

Létavértes Város Önkormányzatának későbbi közleményéből az is kiderült, hogy Menyhárt nem tudott a horror illemhelyiség állapotáról, de természetesen a jelzést követően haladéktalanul intézkedett. Arra is kitért, hogy a 2008-ban elnyert pályázat összegének egy részéből a piac térburkolatára futotta, a kerítést már önkormányzati forrásból valósították meg. Az új piaccsarnokra és pavilonokra már évek óta kész engedélyezési tervvel rendelkeznek, azonban ezt a pályázatot nem tudták beadni, mivel a kiírásokat 100 millió forintban maximálták, ami erre nem volt elég – tette hozzá a polgármester.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »