A Legóval is bomba üzletet kötött a kormány: 300 új munkahely 4,3 milliárdos állami támogatásból

A Legóval is bomba üzletet kötött a kormány: 300 új munkahely 4,3 milliárdos állami támogatásból

A LEGO mintegy 54 milliárd forintos beruházással 300 új munkahelyet hoz létre Nyíregyházán, illetve a napelemparkját is bővíteni fogja, és geotermikus projektet tervez – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Nyíregyházán.

A minisztérium közleménye szerint a tárcavezető a dán tulajdonosi hátterű LEGO Manufacturing Kft. új beruházásának bejelentésén arról számolt be, hogy a cég 54 milliárd forint értékben bővíti csomagoló- és raktárkapacitásait a 2023-2025-ös időszakban. A fejlesztést az állam 4,3 milliárd forinttal támogatja, így hozzájárulva 300 új munkahely létrehozásához.

A miniszter szólt az utóbbi évek nehézségeiről, kitérve a világgazdasági rend megbomlására, a különböző válságok drámai következményeire, és leszögezte, hogy ezen körülmények közepette figyelemre méltó igazán a magyar gazdaság sikere…

"Nyilvánvalóan ez a teljesítmény lehetetlen lett volna, ha a nemzetközi beruházói, nemzetközi vállalati bizalom nem lenne töretlen Magyarország iránt" – hangsúlyozta.

Hírdetés

A beruházásokért zajló "egyre drámaibb küzdelmet" értékelve üdvözölte, hogy idén is meg fog dőlni a beruházási rekord, ami szavai szerint Európa legalacsonyabb adóinak, a jó infrastruktúrának és a kiváló munkaerőnek köszönhető.

A LEGO-csoport tájékoztatása szerint az új csarnokok építése 2024-ben kezdődik, további csomagoló-, és raktárterületekkel, adminisztratív épületekkel és egyéb létesítményekkel 30 ezer négyzetméternyi új épületettel növelik meg a gyárat. A beruházással csaknem harmadával nő az itt gyártott LEGO-készletek mennyisége.

(MTI nyomán)

Korábban írtuk: Nálunk nem "teret" adnak Orbánék az LMBTQP-őrületnek, hanem közpénzmilliárdokat


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »