A láb visz, a szív hajt és a hit eljuttat a célhoz – Nemzeti katonai zarándoklat Andocson

A láb visz, a szív hajt és a hit eljuttat a célhoz – Nemzeti katonai zarándoklat Andocson

Huszonhetedik alkalommal szervezte meg a családi nappal egybekötött nemzeti katonai zarándoklatát a HM Katolikus Tábori Püspökség – idén a Somogy vármegyei Andocson, szeptember 16-án.

A nemzeti katonai zarándoklat a hagyományokhoz hűen kora reggel egy közel 15 kilométeres gyalogmenettel indult. A zarándokokat – akiket Takács Tamás ezredes, a Katolikus Tábori Lelkészi Kar vezetője kalauzolt – Andocson, a Szent Ferenc téren lévő Nagyboldogasszony-bazilikánál Berta Tibor dandártábornok, tábori püspök fogadta.

Közben a bazilika melletti parkban már álltak az ugrálóvárak, és készültek a szebbnél szebb arcfestések is. A bazilikában Bozó Tibor altábornagy köszöntötte a megjelenteket. Mint kiemelte: az idei zarándoklat jelmondata: „Pax et bonum”, azaz „Béke és jóság.”

„Ez nem csak zarándoklat, hanem családi nap is.

Az ünnepi köszöntő után Berta Tibor dandártábornok szentmisét mutatott be, melyen kitért a zarándoklat fontosságára. „A zarándoklás jelentése, hogy újra meg újra meg kell tanulni a hitünket.

Azért logikusak, mert az isteni kinyilatkoztatás az alapjuk.” Hozzátette: egy-egy zarándoklás folyamán még jobban meg kell ismernünk Jézus Krisztust.

Takács Tamás ezredes elmondta: egy zarándokmenet soha nem azt adja, amit várunk tőle, hanem azt, amire szükségünk van.

Hírdetés

„Régen úgy tanítottak minket, hogy ami nem megy bele a fejbe, az belemegy a lábba. Ennek van egy vallásos vonzata is,

– fejtette ki.

A családi napon a kicsiket és nagyokat különböző színes programok várták. Volt légvár, arcfestés, lézerharc, csocsó és még különböző népi fajátékokkal is megismerkedhettek és játszhattak a gyerekek.

Délután 2 órától pedig Vincze Lilla felemelő koncertjét hallgathatták meg a templomban. A nemzeti katonai zarándoklat és családi nap hálaadó imádsággal zárult.

Forrás: Honvédelem.hu/Katolikus Tábori Püspökség

Szöveg: Takács Vivien

Fotó: Fotó: Rácz Tünde/HM KTP

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »