A Kreml nem kommentálja Trump háború befejezésére vonatkozó tervét, mert nem ismeri annak tartalmát

A Kreml nem kommentálja Trump háború befejezésére vonatkozó tervét, mert nem ismeri annak tartalmát

Moszkva nem kommentálja Donald Trump volt amerikai elnök kijelentéseit az ukrajnai háború befejezéséről, mert nem tudja, mit tartalmaz a terve – jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője edden.

Trump a választási kampány során többször kijelentette, hogy ha újraválasztják, 24 órán belül megoldja az ukrajnai háborút. A múlt heti, Joe Bidennel folytatott televíziós vitában azt állította, hogy ha megnyeri a novemberi elnökválasztást, még azelőtt képes lesz megoldani a háborút, mielőtt hivatalosan is hivatalba lépne. Azt azonban nem árulta el, hogyan szeretné ezt elérni.

„Trumpnak nem ez az első nyilatkozata ebben az ügyben, és korábban is ebben az értelemben fejezte ki magát. Azonban anélkül, hogy tudnánk, miről van szó, nem tudjuk kommentálni az elhangzottakat” – mondta Peszkov újságíróknak.

Hírdetés

A Kreml a múlt héten kijelentette, hogy az ukrajnai konfliktusra javasolt bármely béketervnek, amelyet Trump elnökválasztása esetén egy esetleges jövőbeli amerikai kormány javasol, figyelembe kell vennie a csatatéren zajló valóságot.

A Fehér Ház vezetőjével folytatott múlt heti vitában Trump kijelentette, hogy Oroszország soha nem támadta volna meg Ukrajnát, ha az Egyesült Államoknak „igazi elnöke” lett volna. Biden erre azt válaszolta, hogy Trumpnak „fogalma sincs, miről beszél”.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »