A kormánypártok "karácsonyoztak" a kukássztrájk ügyében

A kormánypártok "karácsonyoztak" a kukássztrájk ügyében

A budapesti kormányoldal szerint most semmi másnak nem kellene történnie, mint Karácsony Gergelynek vállalni a felelősséget.

A budapesti Fidesz-KDNP-frakció is reagált a budapesti kukássztrájk eseményeire, a pártszövetségnél tágabb összefüggésbe próbálták helyezni az eseményeket.

A kormánypárti politikusok szerint a kedden indult munkabeszüntetést a balliberálisok által támogatott brüsszeli szankciók indukálták, ebben a helyzetben tehát a kormányra mutogatni – amint azt a Fidesz-KDNP szerint Karácsony Gergely kedden tette – „álságos”.

A képviselők szerdai Facebook-posztjában az is olvasható, éppen Karácsony Gergely fogalmazta meg reményét abban, hogy az EU „nem nézi tétlenül azt, hogy az energiakrízis romba dönti az egész európai gazdaságot, és legalább olyan bátor döntések következnek, mint amilyenek a szankciók voltak Oroszországgal szemben”.

Hírdetés

„Az energiaárak, nem a kormány miatt emelkedtek, hanem a Karácsony Gergely által is támogatott szankciók miatt” – erősítették meg.

A Fidesz-KDNP szerint most felelősségáthárítás zajlik a főpolgármester részéről, emellett „saját feladatival nem foglalkozik”.

Hangsúlyozták, hogy a hulladékkezelés a Fővárosi Önkormányzat törvényi feladata. Karácsony Gergelynek most a fővárosi közterület-fenntartónál sztrájkba lépő kukások ügyével kellene foglalkoznia, hogy Budapesten rendben legyen a szemétszállítás.

Ismert, százas nagyságrendben léptek vadsztrájkba kukások kedden, erre reagálva Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes jelezte, szerdáig tárgyalnak a munkát fel nem vettekkel, ezt követően ha nincs egyezség, a katasztrófavédelemhez fordul Budapest a szemétszállítási szolgáltatás elvégzéséért. E kijelentését később is megerősítette. A kukások szerint semmiféle szó nincs vadsztrájkról.

Nyitókép: Oláh Tibor

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »