A kormány már le is hívta a hazáknak ítélt uniós munkaügyi támogatási keret egészét

A kormány már le is hívta a hazáknak ítélt uniós munkaügyi támogatási keret egészét

Mint arról korábban beszámoltunk, az Európai Bizottság még áprilisban jelentette be, hogy SURE néven egy mintegy 100 milliárd eurós hitelprogramot indít azért, hogy a tagállamok enyhíteni tudják a koronavírus-járvány negatív munkaerőpiaci hatásait, illetve megakadályozzák a tömeges elbocsájtásokat. A SURE munkahelyvédelmi alap támogatásaiból a nemzeti kormányok részmunkaidős, rövidített munkaidős programokat finanszírozhatnak, hogy az átmenetileg nehéz helyzetbe került cégeket, munkavállalókat segítsék.

Napi.hu cikkében azt írja, 

Magyarország kedden újabb 304 millió eurót (mintegy 108 milliárd forint) kapott az uniós SURE eszköz forrásaiból.

Hírdetés

Az Európai Bizottság közölte,

a kedden hazánknak folyósított 304 millió euró (mintegy 108 milliárd forint) és a tavaly év végén elutalt 200 millió euró összegű első részlettel együtt a SURE keretében Magyarországnak biztosított teljes, 504 millió euró összegű támogatást kifizették.

Az Európai Bizottság megjegyzi, hogy a kedden folyósított részlet átutalását megelőzően, január 26-án immár negyedik alkalommal bocsátott ki a Bizottság szociális beruházási kötvényeket a SURE keretében. A kibocsátáson az értékpapírokra többszörös túljegyzés volt, ami igen kedvező árazást – sőt a kötvények egy részénél negatív kamatozást – eredményezett.

Az EB közleményében azt is jelezte, hogy az aukción kialakult kedvező feltételek előnyeit a Bizottság közvetlenül továbbadja a kedvezményezett tagállamoknak.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »