A korábban vele szemben intézkedő rendőr megölésére készült egy borsodi cigány

A korábban vele szemben intézkedő rendőr megölésére készült egy borsodi cigány

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség őrizetbe vette és hivatalos személy elleni erőszak, valamint emberölés előkészületének bűntette miatt gyanúsítottként hallgatta ki a középkorú férfit. Az elkövető több ismerősének beszámolt arról, hogy a vele szemben intézkedő rendőr zászlós megölését tervezi. 

Hírdetés

A rendőrök 2024. január 10-én, egy borsodi településen közlekedésrendészeti ellenőrzés keretében intézkedtek egy helyi férfival szemben. Miután a férfi pozitív eredményt produkált a légalkoholellenőrzés során, közölték, hogy előállítják a rendőrkapitányságra.

A megalapozott gyanú szerint ekkor a férfi megveréssel fenyegette meg a rendőr zászlóst, aki megbilincselte. A rendőrkapitányságra történő beszállítás közben, majd a kapitányságon az elkövető továbbra is bántalmazással fenyegette a rendőrt és a családját, kijelentette, hogy a rendőrt megöli, vagy megöleti, továbbá leköpte. 

A férfi szabadon engedését követően sem tett le a rendőrök ellen retorzióról. A következő napokban több ismerősének beszámolt arról, hogy a rendőrök bántalmazását és a rendőr zászlós megölését tervezi. Ez utóbbi szándékát részletesebben is kifejtette, közölte, hogy „29 lőszert akkor sem tud megúszni, ha rendőrautóban ül”, majd azt is, hogy „tudja, hol adnak gépkarabélyt két teli tárral”.

A férfi állította, hogy a cselekmény végrehajtására kész terve van, és az is megfogalmazódott benne, elmegy a rendőr házához és amikor hazaér fejbe lövi a kapuban,  „lesz, ami lesz, kit érdekel”. Ekkor arra is utalt, hogy cselekménye után magával is végezni fog, továbbá, ha ittas lenne, tervét már végre is hajtotta volna.

A regionális nyomozó ügyészség a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentésére indult ügyben a Terrorelhárítási Központ közreműködésével elfogta a férfit, kutatást végzett a lakóhelyén – ahonnan egy engedéllyel tartott maroklőfegyver került elő -, majd gyanúsítottként hallgatta ki. A gyanúsított panaszt nem jelentett be és részbeni, a hivatalos személy elleni erőszak bűncselekményét érintő körben beismerő vallomást tett. 

Az ügyészség – mivel az elkövetővel szemben fennáll a bűnismétlés, valamint bizonyítás megnehezítésének veszélye – indítványozta a férfi letartóztatását.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »