A Kingfishers diadala Komáromban

A Kingfishers diadala Komáromban

Komáromban, a Tiszti pavilon előtti téren rendezték meg hétvégén a HashtagKN és a 10. Szlovákiai Magyar Könnyűzenei Szemle könnyűzenei tehetségkutatók összevont döntőjét. A rendezvény az Egressy Béni Városi Művelődési Központ főszervezésében, az SZMAZE, az Öröm a zene és a Peron Music Alapítvány társszervezésében valósult meg.

Pénteken négy előadó lépett fel: a jókai Totalica, a csallóközi és mátyusföldi muzsikusok alkotta CloudBurst, a komáromi José LIVE és az ipolysági Kingfishers.

Az együtteseket Cserteg István művelődésszervező, a Peron Music Tehetségkutató alapítója, a Peron Music Alapítvány volt igazgatója és a tatai Peron Tehetségközpont vezetője; Emmer Péter, kétszeres Harmónia-díjas gitáros-énekes, zeneszerző, dalszövegíró; Csenger Ferenc, az RTVS dramaturgja és Domonkos Pál művelődésszervező, a komáromi Egressy Béni Városi Művelődési Központ kulturális menedzsere, az Authentica Kultúra Határok Nélkül szervezőiroda vezetője zsűrizte.

Szombaton a budapesti és zselízi zenészekból álló Nepertu, a bősi Afium és a tatai Chowteez foglalhatta el a színpadot. Mivel Cserteg István egyéb teendői miatt aznap nem tudott megjelenni a rendezvényen, így szombaton Lacza Gergely, az SZMAZE elnöke vette át a szerepét.

Ennek alapfeltétele, hogy érvényes pályázatot adjon be az NKA Hangfoglaló Program induló előadókat támogató pályázati kiírására. Az ott kiválasztott zenekarok elnyerheik az NKA Hangfoglaló Program induló előadókat támogató pályázati támogatását, amely 4.000.000.- Ft is lehet. Az Öröm a zene sorozat döntőjének győztese 1.000.000 Ft értékű hangszer és hangtechnikai eszközbeszerzést nyer a HANOSZ tagságának képviseletében gyártott, vagy forgalmazott termékekből.

Hírdetés

A Kingfishers a Peron Music Alapítvány támogatásával kb. 1000 euró értékű social különdíjat is nyert, ami személyre szabott social média tréning és mentorprogram a Smart Marketing jóvoltából. Ez még nem minden, ugyanis a Ma7 Médiacsalád egy stúdióbeszélgetésre invitálja a zenekar tagjait a Múzsa nevű kulturális rovat számára.

Az előkelő második helyen a Totalica végzett. Nyereményük 500 eurós jutalom az Egressy Béni Városi Művelődési Központ jóvoltából, továbbá stúdióbeszélgetés a Ma7 Médiacsalád kulturális rovatának kamerái előtt.

A dobogó harmadik fokára az Afium zenekar állhatott, akik 300 eurós jutalmat vihetnek haza az Egressy Béni Városi Művelődési Központ jóvoltából, továbbá a fiúk szintén szerepelhetnek a Ma7 Médiacsalád stúdiójában, a Múzsa műsorában.

Komárom város jóvoltából 500 eurós hangszervásárlási utalvány birtokosa lett a Nepertu zenekar, továbbá José LIVE ingyenesen részt vehet a jövő évi tatabányai Peron Tehetségkutató Fesztiválon.

A rendezvény támogatói Komárom városa és a KULTMINOR voltak.

(Sajtóközlemény/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »