A kiégés lehetséges tünetei

A kiégés lehetséges tünetei

A 21. században a kiégés egyre gyakrabban használt kifejezéssé vált. Akik megtapasztalják, a lelkesedésük elvesztéséről, állandó pesszimizmusról és sikertelenség-érzésről számolnak be. Ezek az érzések a munkával és a magánélettel kapcsolatban is jelentkezhetnek.

Kutatások szerint a kiégés a fizikai és a mentális egészségünkre is károsan hat, és ezek a káros hatások nagyon sok területen és nagyon sokféle módon jelentkezhetnek. A blogs.webmd.com összegyűjtötte a lehetséges tüneteket – írja a Házipatika.com.

Hírdetés

Minél többet tapasztalunk magunkon ezekből a tünetekből, annál nagyobb az esély rá, hogy kiégéssel van dolgunk, és ebben az esetben érdemes szakember segítségét kérni. A kiégés nem kell végleges állapotnak lennie, a dolog számos technikával kezelhető. Sokaknak segíthet az életmódváltás, a meditáció, a sport, de akár az is, ha többet alszanak, vagy másképpen kezdenek táplálkozni. A legmegfelelőbb módszer megtalálását érdemes orvosra bízni.

A kiégés elkerülése érdekében érdemes heti 5 napon át legalább 30 perces testmozgást végezni, rendszeresen meditálni. Emellett fordítsunk elegendő időt az alvásra, illetve egy olyan alvási rutin kialakítására, amelyet minden nap betartunk. Járjunk rendszeresen társaságba, töltsünk időt a barátainkkal, szeretteinkkel, és fogyasszunk minél kevesebb cukrot, illetve feldolgozott, vagy finomított élelmiszert.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »