A Kehi-jelentés leleplezte Karácsonyt

A Kehi-jelentés leleplezte Karácsonyt

Álljon itt egy csepp a hazugság tengeréből.

„Ha valakit nagyon szeretünk, mindennél jobban hinni akarunk neki, még akkor is, ha már ezerszer hazudott azelőtt” – hallhattuk az Ezel – Bosszú mindhalálig című filmben. Ha mindezt Karácsony Gergelyre gondolva idézzük fel, akkor az állítás egyik fele igaz lehet, miszerint már ezerszer hazudhatott nekünk, a másik fele pedig nem. Történetesen az, hogy KariGerit nagyon nem szeretjük, éppen azért, mert már ezerszer hazudhatott nekünk.

Álljon itt egy csepp a hazugság tengeréből. Emlékeznek, mikor mosolyogva, naiv elutasítással mondta bele az M1 kamerájába még februárban, hogy „Nincs Lánchíd-botrány, ne haragudjon”, aztán könnyedén tovább is lépett a riporter mikrofonja elől.

Aztán most nyilvánosságra került a Központi Ellenőrzési Hivatal (Kehi) Lánchíd-felújítással kapcsolatos jelentésének egy részlete, és gyorsan kiderült, hogy nagyon is van Lánchíd-botrány. Sőt az ügy kapcsán Karácsony egy újabb hazugságba került. A kivitelező A-Híd Zrt.-től ügyvédekhez került mintegy másfél milliárd forint kapcsán pedig azzal igyekezett elvenni a valóság élét, hogy „ezek az utalások akkor indultak el, amikor a fővárosnak még szerződése sem volt az A-Híddal”. Ez azonban a Kehi-jelentés ismeretében nagyon nem sikerült.

A Kehi által közzétett dokumentum ugyanis lépésről lépésre bemutatja a folyamatot, a dátumok pedig tételesen cáfolják Karácsonyék védekezését. A másfél milliárd forint egésze a közbeszerzési eljárás alatt, 1,3 milliárd forint pedig – 36 részletben – a kivitelezési szerződés megkötése után került az A-Hídtól a számlagyáros exügyvéd cégéhez.

A Kehi még egy szempontra rámutatott. Mégpedig arra, hogy Vig Mór cégéhez, a Sunstrike-hoz érkezett 1,54 milliárd forintból 1,51 milliárdot utaltak tovább két ügyvéd részére. A továbbított pénzből – a tranzakciók időpontja és összege alapján beazonosítható módon – 1,34 milliárd forintot 39 alkalommal, jellemzően az átutalás napján vagy azt követő néhány napon belül készpénzben felvettek. Az utalások és a készpénzfelvételek sorrendje, illetve a beruházóhoz érkező kifizetések között időbeli összefüggés fedezhető fel – állapította meg a Kehi. Egyikük ugye Vig Mór (aki nem mellesleg Vig Dávid Amnesty-vezér testvére), másikuk Hegedüs Dániel, akinek – mint a Kehi is utalt rá – egy épületben volt irodája Viggel. A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal azt is hangsúlyozta, hogy a jelentés megállapításai alapján további bűncselekmények gyanúja is felmerülhet.

Zila János, az Alapjogokért központvezető elemzője szerint azért fagyott le a baloldal a Kehi-jelentés után, mert kínos számukra a jelentés tartalma

Hírdetés

Rámutatott: „Ebben a helyzetben – közeledik a választás – borzasztóan kellemetlen számukra, hogy ez az egész ügy kezd kiforrni. Eddig láttuk, hogy volt egy túlárazás, meg láttuk, hogy a kivitelező cég részéről két baloldal közeli ügyvédhez érkezett másfél milliárd forint. Nem láttuk azt, hogy pontosan ennek a pénznek mi lehetett az útja. De most már kibontakozik teljes egészében a történet. Miért kell készpénzben fölvenni ezt a bődületes összeget? Azért, hogy utána ne tudjuk követni a pénz útját.”

És itt jön be Gansperger Gyula, aki arról beszélt az Anonymus-videóban, hogy a Lánchíd és a Blaha Lujza tér felújításának kivitelezése kapcsán is folyt osztogatás és fosztogatás, és a pénz visszajutott baloldali politikusok zsebébe. Pontosan azért, hogy ez ne látszódjon, ezért tehették azt, hogy fölvették készpénzben az összeget.

S miközben ezek a disznóságok fokozatosan kiderülnek, Karácsony a választási kampányban tovább arcátlankodik. Elmegy egy MVM Dome-ban rendezett koncertre. Facebook-oldalán pedig arról posztolt, hogy a fiatalabb korosztály egyik kedvenc zenei előadójaként ismert Beton.Hofi művésznevű volt focista, Schwarz Ádám koncertjén járt. Visszataszító módon Karácsony feliratú pólóban pózolt, hogy biztosan mindenki felismerhesse „kedvenc” városvezetőjét. Mi több, az MVM Dome épületével pofátlanul szelfiző Karácsony láthatóan jól érezte magát, annak ellenére, hogy 2019-es kampányában főpolgármester-jelöltként még hangzatosan stadionstopot hirdetett megválasztása esetére.

Ezek után nem árt felidézni bevezetőnket, jelezve: Karácsonyt a budapestiek zöme egyáltalán nem szereti, ezért aztán hinni sem fog neki, bármit is hazudik.

Horváth K. József

A szerző újságíró

www.magyarhirlap.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »