A kanadai tüntetők eltorlaszolták a legfontosabb határátkelőt az Egyesült Államok irányába

Kanadában a Covid-diktatúra ellen tüntetők kedden eltorlaszolták az ország Egyesült Államokkal közös, legfontosabb határátkelőjét.

Helyszíni beszámolók szerint az úton, amely az Ontarióban található Windsort köti össze a michigani Detroittal, kamionok és kisteherautók álltak keresztbe. Ez az út a két ország közötti legforgalmasabb határátkelő.

Hírdetés

A windsori hatóságok azt közölték, hogy a járművek folyamatosan érkeznek a területre, az embereket pedig arra kérték, igyekezzenek más útvonalakon megközelíteni az Egyesült Államokat. Emellett felszólították a tüntetőket, tartózkodjanak a közrend megzavarásától, emlékeztetve őket, hogy a szabálysértők ellen eljárást kezdeményeznek.

Az ottawai tüntetések alig több mint egy hete több száz teherautóból álló konvojjal kezdődtek. A sofőrök az ellen a január közepén bevezetett rendelkezés ellen tiltakoznak, amely arra kötelezi őket, hogy beadassák a koronavírus elleni oltást, ha az Egyesült Államokba vagy onnan kellene árut szállítaniuk. A kamionosok tiltakozásához azóta sok, a járványügyi rendeletekkel egyet nem értő ember csatlakozott, a demonstrálók azt akarják elérni, hogy az élet térjen vissza a normális kerékvágásba.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »