A járművezetői vizsgák új formában zajló tesztelésénél nagyobb a sikertelen vizsgázók aránya

A járművezetői vizsgák új formában zajló tesztelésénél nagyobb a sikertelen vizsgázók aránya

A járművezetői jogosítvány megszerzéséhez szükséges elektronikus tesztelés bevezetése után megnőtt a sikertelen vizsgázók száma, arányuk 23 százalék körül mozog, míg a nyomtatott, papíralapú tesztekkel 12 százalék körül alakult, közölte a TASR hírügynökségnek nyilatkozva Denisa Bárdyová, a rendőrség szóvivője.

„Nagyon pozitívan értékeljük az elektronikus tesztelés bevezetését. A járművezetői alkalmassági elméleti vizsga lebonyolítása hatékony, átlátható és objektív a vizsgabiztos külső beavatkozása nélkül. Ez az elméleti vizsga növeli a jogosítvány megszerzésére pályázók felkészültségi szintjét” – nyilatkozta a szóvivő.

Hírdetés

Az elektronikus vizsga bevezetésének évében összesen 88 377 elméleti vizsgát tett a mintegy 67 755 gépjárművezetői jogosítványért folyamodó személy. Jelenleg papíralapú teszteket már nem használnak.

Az elektronikus vizsgateszteket 2023 áprilisában vezették be, a tesztelés a járási közlekedési felügyelőségek vizsgatermeiben zajlik. A tesztkérdésekkel a Szlovák Köztársaság Belügyminisztériumának honlapján tehetjük próbára ismereteinket.

(NZS/Felvidék.ma/teraz.sk)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »