A Hlas-SD a kormánypártokkal is hajlandó együttműködni és tarka regionális koalíciókat létrehozni

A Hlas-SD a kormánypártokkal is hajlandó együttműködni és tarka regionális koalíciókat létrehozni

Az ĽSNS-en kívül bárkivel kész koalícióra lépni a Hlas-SD az önkormányzati választásokon – jelentette ki a TASR hírügynökségnek Peter Pellegrini pártelnök. Hozzátette, hogy a Smer-SD-re nem tekintenek a legközelebbi, természetes partnerként, csupán egyként a többi közül.

A Hlas támogatni fogja Jaroslav Baška (Smer-SD) trencséni megyeelnök újraválasztását, mert bevált a poszton. „Nem úgy vágunk neki az önkormányzati választásoknak, hogy egyetlen párttal szövetkezünk mindenütt. A kerületi szervezetek azt a központi utasítást kapták, hogy az ĽSNS-en kívül bárkivel szövetségre léphetnek, és olyan jelölteket támogassanak, akik már bizonyítottak, illetve próbáljanak támogatókat szerezni a saját jelöltjeinknek” – mondta Pellegrini.

A Hlas-SD kész támogatni olyan polgármestereket és megyeelnököket, akik bár politikailag a másik oldalon állnak, de helytálltak az elmúlt években.

Hírdetés

Pellegrini azt is megerősítette, hogy Richard Raši, a párt parlamenti képviselője nem indul Kassa megye elnöki posztjáért. Szerinte Pozsonyban bonyolult a helyzet, és „nagyon komolyan fogják mérlegelni”, hogy kit támogassanak.

Pellegrini úgy véli, Juraj Droba, Pozsony megye elnöke, valamint Matúš Vallo főpolgármester pozíciója is nagyon erős, és „korai nyilatkozni arról, hogy mit tesz a Hlas-SD” a fővárosban.

(TASR/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »