A Hamasz az Izrael elleni háborúba hívja a jordániai törzseket

A Hamasz az Izrael elleni háborúba hívja a jordániai törzseket

2023. 10. 13.

Az egy hete kirobban újabb palesztin-izraeli konfliktus tovább fokozódik, hiszen a Hamasz ellenállási mozgalom felszólította a jordániai törzseket, illetve a szomszédos országok hadseregeit, hogy lépjenek be az Izrael elleni háborúba.

Khaled Meshal, a palesztin hazafias mozgalom külföldi képviselője elmondta, hogy Szíria, Jordánia, Libanon, Egyiptom kormánya és lakossága is kiáll a palesztin nép mellett és elítéli az izraeli agressziót.

Khaled Meshal szerint a jordániai lakosság és Jordánia törzsei most történelmi pillanat előtt állnak, hiszen megvan a lehetőségük arra, hogy részt vegyenek a palesztin területek, valamint a megszállás alatt lévő Jeruzsálem felszabadításában.

Hírdetés

Ammanban már így is mindennaposak a palesztin nép melletti demonstrációk. A lakosság kiáll a Hamasz mellett és követeli, hogy a jordániai kormány mondja fel az 1994-ben kötött Jordánia és Izrael között létrejött békeszerződést.

Szerdán maga II. Abdullah jordán uralkodó mondott beszédet és elítélte Izraelt amiért folyamatosan támadást intéz az egyébként Jordánia fennhatósága alá tartozó Al-Aksza mecset ellen.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Middle East Eye)

Megosztom:


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »