A Fidesz megijedt? Orbánt a választásokig már nem kérdezhetik a Parlamentben, töröltek 4 ülésnapot

A Fidesz megijedt? Orbánt a választásokig már nem kérdezhetik a Parlamentben, töröltek 4 ülésnapot

A Házbizottság mai ülését követően világossá vált: a Fidesz biztosra megy, a választásokig Orbán Viktort már nem kérdezhetik az ellenzéki képviselők (sem) az Országgyűlés előtt. Ezt úgy érték el, hogy

Kövér Lászlóék egyszerűen négy ülésnapot töröltek a 2022-re eredetileg tervezett hét ülésnapból. 

Megírtuk február 17-én, hogy az akkori állás szerint 

február 21., hétfő,
február 22., kedd,
február 28., hétfő,
valamint március 7, 8., 9., 10., (hétfő, kedd, szerda, csütörtök)

lesznek azok a napok, amikor összeülnek a képviselők. Ez pedig azt jelentette, hogy Jakab Péter március 7-én azonnali kérdést tehetett volna fel Orbán Viktornak, amire válaszolnia is kellett volna a miniszterelnöknek. 

Hírdetés

Így nézett ki az eredeti terv, hét parlamenti ülésnappal
parlament.hu

Ám sem február 28-án, sem pedig március 7-én, 8-án, és 9-én sem ült össze a parlament, egyedül március 10-én fog ülésezni a Ház, amely során megválasztják az új köztársasági elnököt, valamint megszavazzák az egyházinak mondott salátatörvényt. 

Aznap lesznek napirend előtti felszólalások, illetve azonnali kérdések órája is, azonban bár van két kérdés Orbán Viktorhoz, hivatkozhat arra csütörtökön, hogy közfeladatai miatt nem válaszolja meg azokat. 

Zárójelben tegyük hozzá, hogy így legalább a jelenlegi formájában nem szavaz a Parlament arról a javaslatról sem, amiben az Egységben Magyarországért pártjait egy közös frakcióba zárta volna az új parlamenti ciklus után. 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »