A Ferrari mellett az Alpha Tauri is tesztel a héten (Forma–1)

A Ferrari mellett az Alpha Tauri is tesztel a héten (Forma–1)

Ezen a héten a Ferrari mellett a másik olaszországi csapat, az Alpha Tauri is megkezdi tesztköreit – írja az M4Sport. Bár a tesztnapok száma megduplázódott 2021-hez képest, a Forma–1 csapatai és versenyzői a nagy megújulást hozó 2022-es év előszezonjában sincsenek elkényeztetve a bajnokságra való felkészülés szempontjából. Mindössze két háromnapos teszt és két filmes nap áll rendelkezésükre a bahreini idényrajt előtt.

Egyes gárdák a korlátozások mellett kiskapuk kihasználásával próbálják felvenni a ritmust. Ezen a héten két istálló is privát tesztet bonyolít le egy korábbi autóval, hogy versenycsapatuk és versenyzőik is leverhessék magukról a rozsdát. A Ferrari keddtől négy napon át Fioranóban rója a köröket 2021-es autójával, ám azóta kiderült, tesztet szervez a másik olaszországi istálló, az Alpha Tauri is. A Red Bull testvércsapata a Racing News 365 portálnak megerősítette, hogy keddtől csütörtökig három napra kibérelték az imolai versenypályát, ahol két versenyzőjük, Pierre Gasly és Cunoda Juki 2020-as AT01-es modelljükkel fog körözni. A faenzaiaknál az utóbbi években hagyománnyá váltak a hasonló téli tesztek, Imolában és Misanóban is visszatérő vendégnek számítanak az év ezen időszakában. Mostani gyakorlásuk helyszíne egyébként Emilia-Romagna Nagydíjának otthona lesz április 22-e és 24-e között.

Hírdetés

Az Alpha Tauri azt még nem jelezte, mikor tervezi bemutatni 2022-es autóját. Azt leghamarabb csak egy 100 kilométerben korlátozott filmes napon viheti pályára a szezonnyitó barcelonai tesztet megelőzően – erre február 23-a és 25-e között kerül sor a Spanyol Nagydíj helyszínén.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »