A Ferencváros magyarjával erősít a DAC

A Ferencváros magyarjával erősít a DAC

Szánthó Regőt, a Ferencváros fiatal magyar labdarúgóját másfél évre kölcsönvette a DAC.

A magyar U21-es válogatott játékos a téli átigazolási időszak utolsó napján érkezett Dunaszerdahelyre, így nyárig ő a klub utolsó erősítése. Jan Van Daele sportigazgató a két héttel ezelőtti sajtótájékoztatón még irreálisnak nevezte a Ferencváros sportigazgatójának elképzeléseit Szánthó kölcsönjátékáról, de a két klubnak végül mégis sikerült megegyeznie.

Hírdetés

Szánthó másfél éves kölcsönjátékra érkezik a DAC-hoz, amelynek ezután opciós joga lesz őt végleg megvásárolni a Ferencvárostól. A 21 éves játékos a Győri ETO neveltje, ahol 59 mérkőzésen szerepelt a felnőttcsapatban. 2020 januárjában a Ferencvároshoz igazolt, fél évig Sorosksáron szerepelt kölcsönben, majd egy évre Zalaegerszegre került, ahol 27 NB I-es találkozón 10 gólt szerzett. Az elmúlt fél évben 6 találkozó jutott neki a Ferencvárosban, kétszer az Európa-liga csoportkörében is pályára lépett.

Örülök, hogy válthatok és Dunaszerdahelyre igazolhatok. Jó csapatnak tartom a DAC-ot, hiszen nemrég játszottunk velük, és le is győzték a Fradit. Szeretnék bekerülni a kezdőcsapatba, és a nemzetközi kupaporondon is szerepelni. Tudom, hogy egy magyarlakta vidékre érkezem, ahol a szurkolók nagyon szeretik a játékosaikat, továbbá a DAC Szlovákia egyik legjobb csapataˮ – idézi a dunaszerdahelyi klub honlapja Regőt.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »