A Femine Fortis – Erős Nők 2023-ban is keresi a felvidéki magyar női példaképeket

A Femine Fortis – Erős Nők 2023-ban is keresi a felvidéki magyar női példaképeket

A Femine Fortis elnöksége olyan sikeres emberekre várja a javaslatokat, akik bebizonyították, hogy nőként is lehet nagyot alkotni. Ha Ön is ismer olyan nőt, lányt, asszonyt, aki a példaképünk lehet, olyan sikeres embert, aki bebizonyította nőként is lehet nagyot alkotni, szeretné, ha mindenki megismerné a történetét, a sikereit és az oda vezető utat, akkor jelölje Példaképnek – áll a szervezet Körképnek küldött felhívásában.

A Femine Fortis 2016 óta ítéli oda a Példakép-díjat. Az első évben Cséfalvay Ágnes és Bodnár Éva, egy évvel később Tóth Erika és Szobi Kerekes Eszter munkásságát ismerték el, 2018-ban Szvorák Zsuzsanna és Rácz Jolán, 2019-ben Szabóné Kozár Éva, Molnár Zsuzsa posztumusz és Bauer Edit a szervezet alapító elnöke kapták meg az elismerést, a 2020-as évben pedig Klemen Teréziát díjazták, valamint Tóth Klára posztumusz kapta meg az elismerést. 2021-ben Szögedi Anna, Tornalja polgármestere, 2022-ben a jubileumát ünneplő Strédl Terézia kapott elismerést.

– fogalmaznak a felhívásban.

Bárkit lehet jelölni, akit méltó példaképünkké válhat. A javaslatokat 2023. január 25-ig várják. A kuratórium a jelölések beérkezése után dönt.

Hírdetés

A kuratórium tagjai: Bauer Edit, Gergely Papp Adrianna, Hervay Rozália, Kiss Beáta, Németh Gabriella, Neszméri Tünde, Zupko Mária.

Az elismerést ünnepélyes keretek között Füleken adják át március elején.

A jelöléseket a [email protected] címre várják a jelölt elérhetőségeinek (telefon, e-mail) megadásával, életrajz és legalább fél oldalas ajánlás mellett, amelyben kifejtik, miért javasolják az adott személyt a kitüntetésre.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »