A felvilágosult férfiak leteszik a fegyvert! – Élettársi vagyonjogi megállapodás

Férfitársak! Tegyük le a fegyvert! Feltételekkel, de a legjobb az lesz, ha megadjuk magunkat! A családról folytatott viták súlyát érzékelve immár mást nem tehetünk, minthogy elkészítjük a tökéletesen egyenjogú, tökéletesen korrekt, a párkapcsolatban részt vevő férfi és nő, és a gyermekeik számára biztonságot garantáló élettársi vagyonjogi megállapodást, merthogy a jelenlegi jogi körülmények között a házasságot sajnos továbbra sem tudná senki sem jó szívvel ajánlani a felvilágosult férfiak számára. Az élettársi vagyonjogi megállapodást életüket bérelt lakásban megkezdő élettársak számára optimalizáltuk, igény esetén azt majd továbbfejlesztjük bármelyik fél tulajdonában/közös tulajdonban megvalósuló élettársi kapcsolatokra is.

Túl sokan ígérték már meg házasságkötésükkor pap/anyakönyvvezető/násznép előtt esküvel is megerősítve a holtomiglan-holtodiglant, aztán meg mi lett belőlük? Túl sok nő és férfi szegte már meg a holtomiglan-holtodiglanra vonatkozó ígéretét, így ilyet ígérgetni tulajdonképpen felesleges. Sokan emlékszünk a megtett házassági eskük szófordulataira “betegségben…..szegénységben……boldogtalan állapotodban…..téged soha el nem hagylak”.  Aztán igazán se betegek, se szegények, sem boldogtalan állapotban lévők nem voltunk és még is elhagytak bennünket. Mi lett volna ha ráadásul még tényleg betegek/szegények/boldogtalanok is lettünk volna ?   Ha korunkban egy párnak sikerül a holtomiglan-holtodiglan, az igazán szép és nemes eredmény, ezért aztán minden ember törekedjen is erre, de illúziókat kergetni felesleges volna.

Természetesen minden jó érzésű, felvilágosult férfi fontosnak tartja egy élettársi kapcsolatban is a nő és a gyermekek anyagi biztonságát, de azt szerintünk nem egy házassági anyakönyvi kivonattal szükséges  garantálni, hanem egy másik „papírral”. Mert azért a „papír” mégiscsak fontos szerintünk is. Csak a mi papírunkat élettársi vagyonjogi megállapodásnak hívják és nem házassági anyakönyvi kivonatnak.

Mi, felvilágosult férfiak is fontosnak tartjuk, hogy minél több nagycsalád jöjjön létre és minél több gyermek szülessen hazánkban, vágyjuk a magyar nemzet megerősödését is, így mindenkit legalább 3 gyermek vállalására biztatunk. Mi, felvilágosult férfiak nem akarunk naponta más nővel szexuális kapcsolatot létesíteni, még véletlenül sem akarjuk verni a nőket, nem akarjuk őket eltiltani a továbbtanulástól, nem akarjuk elvenni a nőktől a választójogot, és nem fogjuk a többnejűség bevezetését sem követelni az Államtól.

33:50-től 1 percig javasoljuk megnézni ebben a videóban a modern házas férfi rémálmát, a felesége által eltitkolt abortuszt…

Furcsálljuk ugyanakkor a férj előtt akár el is titkolható, a férj hozzájárulása nélkül is elvégezhető abortusz jogintézményét, mely alapvetően üresítette ki a házasság jogintézményét a férfi számára. A nő rendelkezési joga ma a magzattal korlátlan házasságon belül is, nem látjuk át, hogy az egyenrangú és egyenjogú felek házasságába ez miként is férhet bele ?

A nő azon joga rendkívüli védelmet élvez, hogy gyermekének legyen anyakönyvben bejegyzett apja, akitől ezt követően a nő erőforrások biztosítását követelheti. A férfi érdeke, hogy a tőle származó gyermekek felnevelésére áldozza erőforrásait. Ezt a férfi érdeket el kell ismerni, törvényeink ma ezt nem teszik. A modern genetikai vizsgálatok korában furcsálljuk, hogy a férfit törvényeink nem kívánják meggyőzni saját apaságának tényéről, nem teszik kötelezővé a gyermek genetikai vizsgálatát az apaság tényének egyértelmű megerősítése céljából.

Hírdetés

A nőknek a modern fogamzásgátlás és a kockázatmentes abortusz lehetővé teszi, hogy akkor és attól a férfitól szüljenek gyereket, akitől akarnak és ez a nőknek jelentős túlhatalmat biztosít a férfiakkal szemben. Ez a női túlhatalom még a házasságban is fennáll, abban is megilleti a nőt (akkor és igazából még házasságban is annak szül gyereket, akinek akar), ami miatt a gyermekeket akaró férfi számára a házasság nem igazán vonzó, miután a házassággal a nő nem vállal semmi többletet a korábbi jogállásához képest, míg a férfi nyakába veszi a házasságban a vélelmezett apaság terhét.

Ebben látjuk a modern házasság legfőbb terhét: a nő a házassággal semmiféle jogát nem veszíti el és csak többletjogokat szerez mind vagyoni mind gyermekvállalási téren, míg a férfi ténylegesen semmiféle jogot nem szerez és csak kiszolgáltatott helyzetbe kerül egy házasságkötéssel. Gyakorlatilag szinte mindenét odaadhatja a semmiért, mert ha a házasságból nem születik gyermek vagy a gyermeket más férfi nemzi, a nőt akkor is súlyos vagyoni követelések illetik meg a férfi ellen válás esetén. Legyünk korrektek: elvileg a férfit is, de nem sokan láttak még olyan férfit, aki egy válás esetén anyagilag jól járt volna, a nők gondosan ügyelnek arra megfelelő anyagi helyzetben lévő férj (legalább a nővel egy anyagi szinten lévő) kiválasztásával, hogy ez ne történhessen meg velük.  Ha pedig ilyen férj nem kerül, akkor inkább nem is mennek férjhez, ezzel is tisztában vagyunk.

A modern fogamzásgátlás és abortusz korában a gyermekek származásának megállapítására szolgáló szabályaink ósdi, idejét múlt, súlyos női visszaélésekre lehetőséget adó szabályok.  Női visszaélésekre (hűtlenség) minden időben volt mód, azonban a modern fogamzásgátlás és abortusz, továbbá a nők rendkívül megemelkedett szexuális partnerszáma soha nem tette még olyan kiszolgáltatottá a férfit egy gyermek származását illetően, mint napjainkban. Sajnos még házasságon belül is. Megváltozott az életünk, megváltoztak az erkölcseink, amihez a jogszabályainknak is alkalmazkodnia kell.

A reprodukciós jogok témakörét összegezve: a nőket illető reprodukciós jogok jól láthatóan kibővültek és igen tágak lettek, a nők ezen a téren gyakorlatilag korlátlan hatalmat kaptak.  A férfiak ezzel kapcsolatos jogai szűkültek, gyakorlatilag több száz évekkel ezelőtt megfogalmazott törvényi szövegek szintjén maradtak.

Válás esetén gyermekeinkkel kapcsolatos jogaink gyakorlatilag megszűnnek, nők által uralt igazságszolgáltatási rendszereink – a jogszabályok szövegétől függetlenül – tulajdonképpen a “gyerek az anya tulajdona” elv alapján működnek, igényeinkkel nem foglalkoznak, megengedhetetlenül lassúak, mely alapvető hatósági közöny a végén ténylegesen azt eredményezi, hogy a gyermekeinkkel kapcsolatos jogaink gyakorlásától megfosztanak bennünket.

Furcsálljuk azt, hogy a házasság alatti munkánk eredményének fele a törvény szerint a házastársunkat illeti. Azt még jobban furcsálljuk, hogy ennek az igénynek maximuma a törvényben nincs. Sajátosnak tartjuk, hogy ebből a törvényi rendelkezésből előnyhöz alapvetően csak nők jutnak.

Furcsálljuk azt, hogy házastársunk a törvény szerint gyermek szülése nélkül is annyit örököl halálunk esetén utánunk, mint gyermekeink. Nem látjuk ezt méltányosnak saját gyermekeinkkel szemben sem. Sajátosnak tartjuk, hogy ebből a törvényi rendelkezésből hosszabb átlagéletkoruk miatt előnyhöz alapvetően csak nők jutnak.

Viszont mi, felvilágosult férfiak szeretnénk a nőkkel kiegyensúlyozottabb kapcsolatot tartani, ezért kénytelenek vagyunk bojkottálni a házasság jelenlegi szabályok szerinti, a nőknek túlzott előnyöket biztosító jogintézményét. Apróbb emberi félelmeink nekünk is vannak, ezért igyekeznénk magunkat kivonni a teljesen inkorrekt, a házasság alatti munkánk eredményét eltulajdonítani akaró aranyásó nők igényeire, továbbá gyermekeink nevelésétől bennünket megfosztani akaró rosszindulatú nők igényeire szabott magyar családjog rendelkezései alól. Ezért aztán a modern, felvilágosult férfinak küzdenie kell a magyar családjog reformjáért, akaratát pontosan ki is kell fejeznie a törvényalkotók felé. Bizakodunk is abban, hogy az elengedhetetlenül szükséges reformok után mi is újra szívesen fogunk majd házasodni.

Mindezek megvalósultáig minden felvilágosult férfinak és nőnek csakis azt javasolhatjuk, hogy használják az alábbi élettársi vagyonjogi megállapodást együttélésük során, szülői együttműködésük hosszú évei alatt.

 


Forrás:ferfihang.hu
Tovább a cikkre »