A Felcsút és a Paks is bemutatkozna az európai kupaporondon

A Ferencváros főtáblás szereplése már biztos valamelyik európai futballkupában, s az idén erre lehetősége nyílhat a Konferencia-ligában érdekelt Puskás Akadémiának és a Paksnak is, amelyek a selejtező utolsó körére készülnek.

Hírdetés

A reálisabb esélyük inkább a kupagyőztes paksiaknak van, akik a Mlada Boleslavval találkoznak a playoff-körben. A cseh együttes hazája bajnokságában egyelőre hullámzóan teljesít, öt forduló után két győzelemmel és három vereséggel csak a tizedik helyen áll. Bognár György együttese ezzel szemben a negyedik jelenleg az NB I-ben, a hétvégén a Nyíregyháza 2-1-es legyőzésével hangolt a nemzetközi megmérettetésre.
   
A Puskás Akadémia százszázalékos mérleggel jelenleg vezeti a hazai bajnokságot, Hornyák Zsolt csapatára azonban a lehető legnehezebb feladat vár a selejtező negyedik fordulójában, hiszen a sorozat legutóbbi két szezonjának döntősével, az olasz Fiorentinával találkozik. A felcsútiak számára az némiképpen előnyt jelenthet, hogy riválisuk ebben a szezonban még csak egyetlen tétmérkőzést játszott, szombaton a Balogh Botonddal felálló Parma otthonában 1-1-es döntetlent ért el a Serie A nyitófordulójában.
   
Az európai labdarúgókupák jelenlegi, 1992-től bevezetett selejtezős lebonyolítási rendszerében először fordulhat elő, hogy egynél több magyar klubcsapat is érdekelt lesz a főtáblán.
   
A Mlada Boleslav-Paksi FC összecsapást csütörtökön 18 órától az M4 Sport, a Fiorentina-Puskás Akadémia találkozót 20 órától a Duna World közvetíti élőben.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »