A Domingos névre keresztelt ciklon elérte Nyugat-Európát

Időjárási helyzet Európában: A Domingos névre keresztelt ciklon elérte Nyugat-Európát, frontjai környezetében sokfelé esett kiadós mennyiségű eső az elmúlt 24 órában, nagy területen fordultak elő viharos széllökések. A kontinens keleti tájai felett továbbra is egy hullámzó frontrendszer található, amely mentén még mindig előfordul intenzív eső, egy-egy helyen 40-50 mm gyűlt össze tegnap óta. A kontinens nagy részén a zonális áramlás jellemző, így a mozgalmas időjárás hatására a hőmérsékletek általában a sokévi átlag felett alakulnak.
   
A Kárpát-medence térségében hétfőre megszűnik az esős, szeles időjárás.

Hírdetés

Várható időjárás hétfő éjfélig: Vasárnap nyugat felől tovább csökken a felhőzet, a keleti tájakon is lassan megszűnik a csapadék. Éjjel már nagyrészt derült lesz az ég, de maradhatnak erősebben felhős tájak is. Párásság, köd főként a szélcsendes nyugati, délnyugati tájakon lehet, amelynek feloszlása után hétfőn napos idő várható általában kevés felhővel. Helyenként több lehet a gomolyfelhő, amelyből kialakulhat zápor, zivatar. A jellemzően délies irányú szelet vasárnap nagy területen kísérik erős, néhol átmenetileg viharos lökések, hétfőre a legtöbb helyen veszít erejéből a légmozgás.
   
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 4 és 9 fok között alakul, de a szélvédett részeken ennél hűvösebb lehet az idő. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 13 és 19 fok között alakul.
 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »