A cseh kormány is szigorított a járványellenes óvintézkedéseken

A cseh kormány is szigorított a járványellenes óvintézkedéseken

Nyitókép: Reuters

A cseh kormány csütörtökön a koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében ismét szigorított a járványellenes óvintézkedéseken.

Az új szigorítások értelmében a polgárok csak a saját hétvégi házukba mehetnek el kirándulni a hegyekbe. A szolgálati utat csak egyedül, a család nélkül lehet abszolválni a munkaadótól kapott igazolással. A változásokat Jan Hamaček cseh belügyminiszter jelentette be.

A péntek éjféltől életbe lépő új szabályok szerint a szálláshelyeket csak a szolgálati útra érkező személyek vehetik igénybe. Hamáček szerint azért hozták ezt az intézkedést, mert az emberek egész családjukkal együtt a hegyekbe jártak szolgálati útra.

Hírdetés

Azok a személyek, akik saját hétvégi házzal rendelkeznek, csak azokat az embereket vihetik magukkal, akikkel egy háztartásban élnek. A kabinet egyúttal megtiltotta azoknak a pácienseknek a meglátogatását, akik akut ellátásra szorulnak a kórházakban.

A drótkötélpályákat és a felvonókat sem a síelők, sem a gyalogosok nem használhatják. Újonnan csak az integrált mentőszolgálat egységei vehetik igénybe.

Hamaček azzal indokoltam az óvintézkedések szigorítását, hogy most, amikor a kórházak a teljesítőképességeik határán vannak, rosszabbodhat a helyzet. A kormány nem becsülheti alá az aktuális helyzetet, tekintettel az új, fertőzőbb vírusmutációk terjedésére.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »