A „covidiótáknak” nevezett bulizók lepték el az utcákat Miamiban

A „covidiótáknak” nevezett bulizók lepték el az utcákat Miamiban

Egészen elképesztő felvételek járják be a világot Floridából. Miamiban a strandokon, az utcákon és az éjszakai bárokban úgy buliznak az amerikai fiatalok a tavaszi szünetben, mintha nem lenne az Egyesült Államok a világ egyik legfertőzöttebb országa.

Miami Beach vezetése katasztrófahelyzetet hirdetett, de a partizókat ez a legkevésbé sem érdekli – írja a Hirado.

A koronavírusjárvány közepette is tömve vannak Miami utcái március óta.

Az Egyesült Államokban ez a tavaszi szünet, vagyis a huszonévesek felhőtlen és sokszor felelőtlen bulizásának időszaka. Idén különösen sokan érkeztek a népszerű üdülőhelyre, Florida államban ugyanis nincs kötelező maszkviselés, így a fiatalok szabadabbnak érezhetik magukat.

„Szerintem eléggé laza a helyzet itt Miamiban más városokhoz képest. Ez nyilván rossz a járvány szempontjából, de közben jó is, mert úgy érzem, hogy kicsit visszatérhetek a normális életbe” – mondta egy bulizó lány.

Az utóbbi napokban azonban túlzásba vitték a lazulást a fiatalok, előfordult, hogy a rendőröknek könnygázzal kellett oszlatni a tömeget, több mint 20 embert őrizetbe is vettek.

Hírdetés

Miami Beach polgármestere ezért szombaton úgy határozott, szükségállapotot vezet be a város a bulinegyedében. Korlátozzák a partokra irányuló forgalmat, a vendéglátó egységeknek este 8-kor be kell zárniuk, és éjszakai kijárási tilalom lépett életbe.

„A városnak ez a része tűzfészekké változott.

Nem ülhetünk itt, és reménykedhetünk, hogy nem fog begyulladni. Most kell cselekednünk, mielőtt valami rossz történik” – nyilatkozta Dan Gelber polgármester.

Szombat este, a kijárási tilalom kezdetén a bulizni vágyók még úgy tettek, mintha mi sem történt volna, és a szirénázó rendőrautókkal sem foglalkoztak az utcákon összegyűlt emberek. Az este végére azonban a hírek szerint a hatóságoknak sikerült feloszlatni a tömeget. A városvezetés vasárnap dönt arról, meghosszabbítják-e a korlátozásokat.

Az Egyesült Államok legdélibb tagállamában, Floridában  átlagosan több mint 4500 új koronavírus-fertőzést regisztrálnak naponta. Pozitívum azonban, hogy az új fertőzések heti átlaga január közepe óta folyamatosan csökken. Az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési központ (CDC) néhány napja arról számolt be,

hogy a déli államban regisztrálták eddig a legtöbb olyan fertőzöttet, aki a brit-variánstól betegedett meg.

Nem Miami az egyetlen, ahol a fiatalok nem bírnak magukkal. Brazília legnagyobb városában, Sao Paoloban a nemrégiben bevezetett korlátozó intézkedések ellenére is tartanak illegális bulikat. A hatóságok ezért esténként razziákat tartanak a bárokban, hogy így próbálják megfékezni a vírus súlyosbodását.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »