A britek úgy veszik a luxusórákat, mintha nem lenne holnap

A britek úgy veszik a luxusórákat, mintha nem lenne holnap

Hatalmas lelkesedéssel vásárolják a britek a luxuskarórákat, de más ékszerek iránt is megugrott a kereslet. Úgy tűnik, a brit lakosság tehetős része elkezdte elkölteni a járvány alatt felhalmozott megtakarításait.

Jelentősen megugrott az olyan svájci luxuskaróra-márkák értékesítése az Egyesült Királyságban, mint a Rolex vagy az Omega – írja az Origo.

A svájci karórák eladásai ugyanis 43 százalékkal emelkedtek az augusztus 1-jét megelőző 13 hét során,

a koronavírus-járvány előtti szinthez képest – írja a The Guardian.

A tehetősebb brit vásárlók az ékszerekre is lecsaptak. Érezhetően megnőtt ugyanis a kereslet az esküvői karikagyűrűk és az eljegyzési gyűrűk iránt is.

Hírdetés

A svájci órák legnagyobb brit forgalmazójának számító Watches of Switzerland vezetője, Brian Duffy kiemelte, az elmúlt negyedévben 297,5 millió fontos bevételt értek el, ami több mint duplája volt a megelőző év azonos időszakában mértnek.

Mindezt pedig úgy sikerült összehozni, hogy közben a külföldi vásárlók hiányoztak piacról, jelentős részben az utazási korlátozások miatt. Most ugyanis a brit eladásoknak csupán 7 százalékát adták a külföldi látogatók, míg 2019-ben ez az arány nagyjából 30 százalék volt.

Duffy hangsúlyozta, számítottak arra, hogy erős időszak következik, mivel az elmúlt időszakban sokan tudtak megtakarítani, ahogy a járvány miatt korlátozottak voltak a fogyasztási lehetőségek.

A vállalat az idei karácsonyi szezonban is lendületes kereslettel számol.

Hozzátette, a Cartier és a Rolex árkák kifejezetten erősen teljesítettek, de az Omega iránt is komoly érdeklődés mutatkozott, köszönhetően részben az olimpia szponzorálásának. 

Emellett az ékszerek általános értékesítését az is megdobta, hogy enyhültek az esküvőkre és eljegyzési partikra vonatkozó járványügyi korlátozások. Ennek köszönhetően a karikagyűrűk iránti kereslet megháromszorozódott, az eljegyzési gyűrűk iránti kereslet pedig megduplázódott.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »