A brit-szigetekről érkező gólkirályjelölttel erősítené Rossi a válogatott keretét

A brit-szigetekről érkező gólkirályjelölttel erősítené Rossi a válogatott keretét

Nyitókép: irishexaminer.com

A Blackburn 28 esztendős ír támadó középpályásának egyik nagyapja magyar. Sammie Szmodics még egyszer sem szerepelt az ír válogatottban, ezt használná most ki Marco Rossi szövetségi-kapitány.

Az Irish Examiner vasárnap kész tényként közölte, hogy Szmodics meghívót kapott a magyar válogatott szövetségi kapitányától a csapat Eb-re készülő keretébe.

A Blackburn játékosa bomba formában futballozik, ahogy a Nemzeti Sport is megírta, 25 bajnoki mérkőzésen eddig 16 gólig és 3 gólpasszig jutott, amivel vezeti az angol másodosztály, a Championship góllövőlistáját.

Hírdetés

„Útlevélproblémák és vállsérülés miatt nem volt még ír válogatott Sammie Szmodics, ezt használná ki a magyar válogatott, Marco Rossi ugyanis meghívta őt az Európa-bajnokságra készülő csapat következő keretébe” 

– írja az Irish Examiner vasárnapi cikkében.

Szmodics egyébiránt a Colchesternél nevelkedett, majd a Braintree-t, a Bristol Cityt és a Peterborough-t megjárva jutott el a Blackburnig. Eddigi legjobb idényében 15 gólt és 8 gólpasszt szerzett a League One-ban – ezt már most túlteljesítette. A Transfermarkt adatai szerint 4.5 millió eurót ér.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »