A BioNTech igazgatója szerint a vakcinájuk az indiai vírusvariánssal szemben is hatékony

A BioNTech igazgatója szerint a vakcinájuk az indiai vírusvariánssal szemben is hatékony

Nyitókép: PA

Ugur Sahin a német BioNTech gyógyszerészeti vállalat igazgatója és társalapítója szerdán meggyőződését fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a Pfizer/BioNTech koronavírus elleni vakcinája hatékony az indiai vírusvariánssal szemben.

„Az indiai variánst továbbra is teszteljük, de ugyanolyan mutációi vannak, amelyeket már teszteltünk, és amelyekkel szemben hatékony a vakcinánk“

– tudatta Sahin.

Hírdetés

Indiában rohamosan nő az új fertőzöttek és a halálos áldozatok száma, ezért világszerte attól tartanak, hogy az új indiai variáns súlyos egészségügyi katasztrófához vezethet.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerdán arról tájékoztatott, hogy az indiai vírusvariánst több mint 1200 genom szekvenciában fedezték fel a világ legkevesebb 17 országában. A WHO egyelőre az indiai vírusvariánst egyelőre nem találta nyugtalanítónak, ami azt jelenti, hogy nem veszélyesebb és fertőzőbb az eredeti vírusnál.

Nyugaton a Pfizer/BioNTech oltóanyaga volt az első, amely engedélyt kapott a hatóságoktól, azóta pedig a világ több tucat országában használják.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »