A betegek világnapjára készültek Debrecenben az egyházmegye kórházlelkészi szolgálatának munkatársai

Szentmisén vettek részt a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálatának beteglátogatói Debrecenben, a püspöki székház kápolnájában – adta hírül február 2-án az egyházmegye honlapja. A szentmisét Németh István püspöki titkár mutatta be, aki homíliájában párhuzamot vont az apostolok első küldetése (Mk 6, 7–13) és a beteglátogatók szolgálata között.

A tanítványok működésük során sok ördögöt kiűztek, és betegeket gyógyítottak, mégsem arról hallunk, hogy az emberek megtértek volna. De a tanítványok legalább valami jót tettek velük. Valami hasonló történik a mi munkánk során is, amikor a betegeket látogatjuk: nem találkozunk látványos megtérésekkel, de a jelenlétünkkel, az odafordulásunkkal, a hallgatásunkkal jót teszünk a betegekkel – és ez a fontos. Ez az, ami miatt nagy szükség van a munkánkra, amely, ha nem hivatás lenne, már biztosan nem lennénk itt – fogalmazott István atya.

A kórházlelkészségi szolgálat munkatársai ezt követően közösen készítették ela betegek világnapjára készülve a nővéreknek, orvosoknak szánt jelképes ajándékot. Minden évben megemlékeznek róluk, és mindig nagy szeretettel fogadják a figyelmességet.

 

Hírdetés

Az elkészült gyertyákat február 2-án, Gyertyaszentelő Boldogasszony napján megszenteltetve visszük a kórházakba.

Szöveg és kép: Berényiné Felszeghy Márta

Fotó: Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »