A Bayern edzője szerint "most egy kicsit kevesebb darabból áll a puzzle"

A Bayern edzője szerint "most egy kicsit kevesebb darabból áll a puzzle"

Három esztendeje, 2018 tavaszán fordult legutóbb elő, hogy a Bayern München hátrányból kezdjen egy párharc második, idegenbeli mérkőzésén a labdarúgó Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszában. Akkor nem kapott ki a visszavágón, de kiesett a Real Madriddal szemben. Ugyanakkor a címvédő a legutóbbi tizenegy idegenbeli BL-meccséből tízet megnyert.

Más kérdés, hogy a franciák szívesebben emlegetik azt, hogy a bajorok idegenben éppen Párizsban kaptak ki legutóbb, 2017. szeptember 27-én, csoportmérkőzésen.

Most a PSG 3-2-re nyerte az első meccset, különösen az első félidőben mutatott nagyszerű játékával, Kylian Mbappé eredményességének és Keylor Navas védéseinek köszönhetően. A Costa Rica-i kapus könnyebben megsérült a legutóbbi bajnoki mérkőzésen, ám a jelek szerint nem lesz akadálya annak, hogy védjen. Kulcsszereplő lehet, mint ahogyan az volt az előző fordulóban, a nyolcaddöntőben, a Barcelona elleni párizsi mérkőzésen is.

A csapattársai közül Marquinhos, Kurzawa és Icardi sérült, ellenben Verratti, Florenzi és Diallo bekerült a keretbe. A két olasz, koronavírusos-fertőzés miatt, kihagyta az első meccset, Mauricio Pochettino most számít rájuk, de, mint mondta, nem valószínű, hogy bármelyikük is 90 percet bírna.

A német csapatot a már az első találkozót is kihagyó Robert Lewandowski hiánya érintheti a legérzékenyebben, rajta kívül Gnabry, Süle, Tolisso és Douglas Costa sem utazott el Párizsba.

Hansi Flick, a csapat edzője a többiekről szólva örömmel mondta a sajtótájékoztatón, hogy Lucas Hernandez már edzett a csapattal, bevethető. Leon Goretzka, akit az első mérkőzésen le kellett cserélni, ugyancsak bekerült a keretbe. Mint mondta, a Bayernnek az első mérkőzésen is sok helyzete volt, de nem volt elég hatékony. Ha javítanak a helyzetkihasználáson, elérhetik a céljukat, azt, hogy nyerjenek és továbbjussanak. Mint mondta, ehhez legalább olyan hatékonynak kell lenniük, mint a PSG volt az első meccs első félidejében.

Elárulta, szereti a puzzle játékot, egy bő keretből kialakítani az összeállítást olyan, mint egy puzzle-t kirakni. Hozzátette: „Most egy kicsit kevesebb darabból áll a puzzle.”

A nap másik mérkőzésén, ugyancsak este 9 órától, a Chelsea fogadja az FC Portót – Sevillában. A két ország vírusszabályai miatt mind a két mérkőzést, a múlt heti első meccset és a mait is, a Sevilla FC pályáján rendezik. Az első találkozót az angolok nyerték „idegenben”, 2-0-ra.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »