A Barshaker új szintre emeli a kávézást (X)

A Barshaker új szintre emeli a kávézást (X)

Amikor rendelünk egy finom kávét, általában bele sem gondolunk abba, hogy milyen történet és mennyi munka fűződik hozzá, amíg a csészénkbe kerül. 

A Barshaker kávé iránti szeretete és elhivatottsága már 2008 óta töretlen.

A kávé az egyik legnépszerűbb ital

Ezt pedig mi sem bizonyítja jobban, mint az a tény, hogy naponta a világon több millió csésze kávé fogy el. A Barshaker pontosan tudja, hogy mi a minőségi kávé titka, amely nemcsak a fajtától függ, hanem sok múlik a lefőzéshez használt eszközökön, illetve a barista szakértelmén is. Mert ha elmegyünk egy elegáns helyre, akkor joggal várjuk el vendégként, hogy a pénzünkért cserébe tökéletes ízélményt kapjunk. Bár manapság már otthoni környezetben is jó minőségű kávét készíthetünk, mégis érezhető a különbség, hogyha az olasz vagy egy specialty kávét egy kávézóban fogyasszunk el, ahol a barista rendelkezésére állnak a Barshaker webáruházából beszerezhető speciális eszközök, mint pl. a tamper, esetleg egy tejkiöntő vagy habosító. Talán laikusként nem tűnnek olyan fontos tartozékoknak, mégis a megfelelő használatukkal valódi kávé költemények varázsolhatóak a vendégek csészéjébe. A Barshaker nem ismer lehetetlent, hogyha minőségi kávé készítés a cél.

Hírdetés

A Specialty Coffee egyet jelent a magasabb szintű kávézással

De mi is ez tulajdonképpen? Joggal gondolhatnánk azt, hogy ez kizárólag a kávéra vonatkozik. Amikor meghalljuk a Specialty Coffee kifejezést, akkor ezt inkább egy jelenségként kell elképzelni, ami a 2000-es évek elején indult az USA-ban. Az ezt képviselő kávézók arra kezdtek el törekedni, hogy szakítsanak a hagyományos kávékészítéssel és az ehhez köthető szokásokkal. Ezt a mentalitást igyekszik a Barshaker csapata is továbbvinni, illetve egy magasabb szintre emelni a forgalmazott termékei révén. A Specialty Coffee eszméje egyaránt vonatkozik a jobb zöld kávéra, a kifinomultabb pörkölési technikára, a minőségi kávégépekre és nem utolsó sorban a barista szakértelmére.

Mikor beszélhetünk specialty kávéról?

Minőségi kávénak számít az, ami az SCA pontskálán 80-82 pont feletti értéket ér el. A 90 pont feletti specialty kávék rendszerint aukciókon és barista versenyeken vannak főként jelen. A Specialty Coffee élmény megteremtéséhez minden megtalálható a webáruház kínálatában. Azért, hogy kerek legyen a történet a Barshaker saját kávépörkölő megnyitásával igyekszik új szintre emelni a Specialty Coffee életérzést.

Sokunknak úgy tűnhet, hogy a kávé csupán egy tömegtermék, viszont a specialty kávé magában hordozza azt az eszmeiséget, amin keresztül megismerheti a nagyközönség is a kávézás valódi kultúráját.


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »