A 25. Felvidéki Tavaszi Emlékhadjárat útja képeken

A 25. Felvidéki Tavaszi Emlékhadjárat útja képeken

A Felvidéki Huszár és Hagyományőrző Egyesület 25. alkalommal szervezte meg a Tavaszi Emlékhadjáratot a Felvidéken április 21-28. között.

A negyedszázados múltra visszatekintő felvonulás és seregszemle a nagysallói csata helyszínén vette kezdetét, majd folytatódott Szőgyén, Köbölkút, Kisújfalu, Bátorkeszi, Pat, Izsa községeken keresztül, végül Komáromban fejeződött be, az Öregvár udvarán bemutatott nagyszabású csatajelenettel és a város szívében Klapka György szobrának megkoszorúzásával.

A helyszíneken anyaországi és felvidéki katonai hagyományőrzők, gyalogosok, tüzérek, huszárok, markotányoslányok, történészek biztosították a látványos programot, hadi bemutatót, történelmi visszatekintést. A hadjáratot végigkísérte Vesztergám Miklós tárogatóművész, az Igmándi Hagyományőrző Egyesület és közreműködött kétszáz hagyományőrző.

Az Öregvár udvarán, a 175 évvel ezelőtti dicső komáromi csata emlékére lejátszott harci játék narrátora Bernáth Tamás színművész és Kedves Gyula hagyományőrző ezredes, hadtörténész, muzeológus volt.

Hírdetés

A hatalmas munkával megszervezett történelmi seregszemle főszervezője Tárnok István hagyományőrző ezredes és fia, dr. Tárnok Balázs PhD hagyományőrző huszárkapitány volt.

(Berényi Kornélia/Felvidék.ma)

A Felvidéki Huszár és Hagyományőrző Egyesület felvételei.

 


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »