A 20. század egyik legjelentősebb baritonjára magyarnótáival emlékezik a Dankó Rádió

A 20. század egyik legjelentősebb baritonjára magyarnótáival emlékezik a Dankó Rádió

A Dankó Rádió következő tematikus hétvégéjén egy sokoldalú előadóra, Melis Györgyre emlékezik. Az opera, az operett és a magyarnóta kiválósága száz éve, 1923. július 2-án született. A centenárium alkalmából a magyar zene rádiója számos felejthetetlen előadásával tiszteleg a Kossuth- és háromszoros Liszt Ferenc-díjas énekes, érdemes és kiváló művész előtt július első hétvégéjén.

A 20. század egyik virtuóz előadóművészének pályafutását idézi fel a Dankó Rádió következő tematikus hétvégéjén a Jó pihenést! és a Szív küldi szívnek szívesen című műsorokban.

például A cigányprímás, A denevér, A víg özvegy, a Bál a Savoyban, a János vitéz vagy a Luxemburg grófja népszerű dalait. Énekhangja mellett színészi képességeivel is lenyűgözte a közönséget, a kor kiemelkedő művésze tökéletes átéléssel, szenvedéllyel alakította szerepeit, és kivételes szövegejtéséről is híres volt, ennek elismeréséül egyetlen énekesként a Kazinczy-díjat is átvehette.

Hírdetés

„Meggyőződésem, hogy minden pályára születni kell. Eredendően magunkban hordozzuk a képességeket, jelen esetben az énekhang teljes jellegét. Szerintem a magyar nyelv nagyon jó az éneklésre” – jelentette ki korábban a közmédiának tett nyilatkozatában Melis György.

A magyar zene rádiója hétvégi tematikus műsorában feleleveníti a művész életének és kivételes, hat évtizedes pályájának kiemelkedő állomásait. A hallgatók emellett Melis György operett- és magyarnóta-felvételeiből hallhatnak összeállítást.

Melis György tematikus hétvége – július 1-jén és 2-án a Dankó Rádióban.

(MTVA/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »