A Legfelsőbb Bíróság szerint nincs bizonyíték arra, hogy a Robert Fico elleni merénylet terrorcselekmény volt

A Legfelsőbb Bíróság szerint nincs bizonyíték arra, hogy a Robert Fico elleni merénylet terrorcselekmény volt Kulcsár Péter2024. 10. 09., sze – 13:14

A Legfelsőbb Bíróság helytelennek tartja, hogy a nyomozó az ügyész felügyelete alatt módosított az ügy jogi besorolásán, és terrorizmusként kezdte kezelni.

Hírdetés

A háromtagú bírói testület határozatából kiderült, hogy a Robert Fico elleni merénylet elkövetőjének, Juraj Cintulának továbbra is rács mögött, vizsgálati fogságban van a helye. A Legfelsőbb Bíróság azonban meg van győződve arról, hogy a begyűjtött bizonyítékok szerint a tettes nem terroristaként cselekedett.

„Valójában az elvégzett nyomozás alapján nem találtak olyan tényeket és bizonyítékokat, amelyek terrortámadással kapcsolatos bűncselekményére utalnának. A gyanúsított tettét az áldozattal, nem pedig a kormánnyal szembeni személyes gyűlölet motiválta. A védelem számára nem világos, hogy a 2024. július 4-i bűncselekményt milyen bizonyítékok figyelembe vételével egészítették ki. Ezek a tények semmiből sem következnek, és ellentétben állnak a nyomozással. Szlovákia kormánya egy kollektív testület, amelynek működőképességét még egy tagjának esetleges eltávolítása sem befolyásolja és nem is befolyásolhatja” – olvasható a határozatban.

(pluska)


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »